Hjäp!!!!! Solfilm Audi A4 -04

Behöver hjälp!!!! Ska sätta solfilm på min audi a4 års 2004.. Jag undrar om någon vet hur man får ut rutorna i dörrarna??? Jag har iaf lyckats få bort dorrsidorna så det är inget problem och har även lossat rutan så den sitter löst... men jag får fan inte ut den ur själva dörren!!! är det något speciellt man måste tänka på lr?? Hjälp snälla någon???? MVH / Johan



Svar på inlägget: Hjäp!!!!! Solfilm Audi A4 -04



iget svar..


En så pass ny bil, varför kostar du inte på den några tusen o lämnar in den för toning?


jag det kan man undra... men just därför att jag har själv satt film på kanske 30 bilar så jag klarar det själv men vet bara inte hur man får ut rutan:/


Du måste väl ta bort dörrkarmen?


om du har köpt färdigskuret så räcker det att ta bort dörrsidorna, så gjorde iaf gubbarna som satte på min


Jo jag gjorde det på dom a4:or t om års 01 jag satt film på men det uppstår ofta vindbrus eftersom det inte blir riktigt tätt jämt.. så jag tänkte kanske att det går på något annat sätt! men det gör det säkert inte..


Är ingen audi expert, men kantänka mig att det är ungefär som på Volvo. Om du rivit bort dörrklädseln och hissar ner rutan lite borde du se en bana som rutan "vilar" på där rutan antagligen är fäst med nån form av snabbfästen mellan banan och rutan som håller rutan på plats, tex clips. När du fått väck dessa så e de bara veva ner ruta o dra ur den. Eventuellet så kanske du måste montera loss lister runtom glassidorna.


Runt rutan så sitter en svart list.. Dra bort den.. Och när du har plockat isär hela därrsidan så får du hissa ner den ca 10 cm och då ser du att rutan sitter fast med sprintar.. när du har lossat sprintarna så sitter den i som plastklips.. de är bara att försöka få isär dom klipsen lite försiktigt med en skruvmejsel eller dyligt.. Och sen när du ska sätta dit rutan så gör du precis lika dant fast tvärt om.. Hoppas de grejar sig nu.. Annars tycker jag att du ska ta kontakt med en firma sol pysslar med solfilm.. dom grejar nog den där för ca 3000.. med film och allt.


Alltså som jag misstänkte och beskrev Exakt likadant på 740'n





nyare audi så sitter rutan som i en ram som är monterad i dörren. ramen borde vara monterad med 4st torx. jag rekomenderar fortfarande att du lämnar in bilen för dom monterar aldrig ur rutorna på dom där. När du väl monterat ur rutorna så är det ett helvete att få ramen att sitta rakt och hålla tätt runt det hela. så min enda rekomendation är att lämna in, det kostar ju inte så mycket. priserna hos oss ligger på runt saftiga 5250kr för en sedan modell och 4750 på en avant. dock har du ju garanti på jobbet och en mycket bra metalliserad film. om du tonar allt så kan man även få framdörrarna för ca 1500kr extra (vet inte riktigt vad din A4 skulle kosta)





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka