Vad behöver jag för att montera mina fälgar?

Jag har nyss varit och köpt ett par fälgar som tidigare satt på en Ford Mondeo -01. Jag ska montera dessa på en Volvo C70 och säljaren sa något om att jag behöver särkilda bultar och någon centrumgrej för att fälgen ska sitta på bilen. Är det någon som har någon aning om vad jag behöver köpa för att få det att funka? Tack för hjälpen!



Svar på inlägget: Vad behöver jag för att montera mina fälgar?



Ingen aning du!! Blev lite fundersam nu..


Antagligen excentriska bultar och centrumringar han menar.. Åk till någon kunnig däck/fälghandlare så bör han se i sin dator vad som behövs. Excentrisk hjulbult: http://figgz.mine.nu/~ernie/ny%20omega/ . scaled.jpg


det är den lilla plastringen på insidan som "fyller ut" centumhålet, så den styr in rätt i mitten. . . kolla med närmaste däckfirma (kostar ca 150-300kr)


Jo, jag med...! Jag menar fälgarna har ju samma bultmönster (5x108). Men han sa att jag behöver särskilda bultar för Volvo, det kan jag förstå, dem ska säkert vara en viss längd å så vidare, men han sa något om en centrum platta jag behövde för att fälgen skulle sitta på bilen. Jag hoppas inte att det är en spacerplatta för dem är väl inte helt gratis? Någon som har någon erfarenhet av fälgar med bultmönster 5x108 som har suttit på en Ford Mondeo men som man nu vill använda på en Volvo C70


. . . om det inte är centrumringen (den lilla i plast) så är det nog spacerplattor han menar, men det är ju bara att hissa upp o ta av ett hjul, hänga dit ett nytt och prova. Går det fritt överallt och ser ok ut så är det bara att köpa plastringarna/bultarna sen tuta å köra.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka