Få bort asfaltsfläckar?

Någon som vet nått bra sätt att få bort asfaltsstänkt??? Testat både avfettning och rubbing/vax...



Svar på inlägget: Få bort asfaltsfläckar?



Sånt har jag med precis efter hjulen. Skitsnygga svarta stänk Så nu är vi två som gärna vill veta...


Säg tre


Testa med limtvätt. tar bort det mesta


när jag tvättat bilar med asfaltsstänk brukar det fungerar fint med kallavfettning, eller så brukar jag tvätta med super tvätt, biltvättmedel. Sådant som du häller direkt på svampen. Kan ju vara mer eller mindre jobb men jag har aldrig stött på fläckar som jag inte får bort.


jag kör antingen med kallavfettning om d e lös sittande, annars blir det nån lacknafta liknande sörja från fars jobb, tar bort jätte bra, annars blir det sonax asfaltsborttagare! funkar KANON!!! älskar det medlet!


Brukar köra med biltemas colorcleaner, funkar mycket bra tycker jag


kör med kallavfettning eller T -grön det funkar utmärkt men om ni kör med t-grön kör med shampo dirket efter ! blir en fet hinna av det !


Kallavfetning funkar! Har jobbat med att tvätta bilar ett tag


Lacknafta e det bästa tycker jag. Låt det ligga på ett tag så löser det upp sig extra bra. Sen e det bara på med svampen.





Måste säga att det bästa jag vet är OKQ8:s Asfalt och tjärlösare. Det rensar all skit på bilen. Ingrodd asfalt och annat mög försvinner direkt.


Kan ju säga att det e lacknafta rakt igenom.


Prova med Brasso, körde med det på min och det funkade kanonbra.


kallavfettning och sen är det bara att gnugga runt runt runt, till slut så släpper det, men det gäller att orka med det också, därför man ska tvätta bilen ofta, då slipper man gno händerna ur led


Prova först och främst med avfettning, prova sedan att använda en lera, eller clay som det heter på engelska. Finns att köpa på http://www.lj-trading.se/webshop. Leran tar bort tjärstänk och andra föroreningar i lacken! Jag använder alltid det innan jag till exempel går på och polerar en bil.


Får tacka så jätte mycket för alla tips!


när jag testa avfetning så var det totalt värdelöst, kanske för att det var miljövänligt...


finns något som heter asfaltsbortagning på okq8 funkar kalasbra.


Njaaa... kan inte rikktigt hålla med... för det första så gick pumpen på flaskan sönder för mig så jag fick knappt ut nått. Pumpen går ju inte att skruva av heller... När jag hade tryckt och tryckt som en jävla utter så visade de sig att det inte var så jävla effektivt mot asfalten ändå. Nu kanske jag ska tillägga att jag jobbar med asfalt så jag hade ganska mycket på bilen, det värsta försvann självklart, men jag får inte bort allt!


Tar bort allt grovt skit med Kallavfettning sen för de hårt sittande prickarna så funkar "Prick Bort" väldigt bra. Det är väl samma blask i alla de flaskorna men det har funkat väldigt bra. Tvättade bilen vid jul och för en vecka sedan. Altså 3 månader utan en tvätt och den har kört mycket. Ett varv med avfettning, spola, ett varv med prickbort på skärmkanterna, spola, lite prickbort på svamp runt skärmarna sen var det helt borta. Har dock lackskydd bakom så det kan ju underlätta.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka