Vad ska man ha för sandpapper vid "slipning" av Airflow paket till 9000 t16?

Som rubriken säger.. ska nu ge mig på att fixa iordning mitt kjolpaket som förtillfället är svart. Skall då slipa ner det osv så att det är klart för lack när pengarna anländer, frågan är vilket sandpapper skall jag använda mig utav? Airflow paketet är gjort av plast för er som är osäkra etc..



Svar på inlägget: Vad ska man ha för sandpapper vid "slipning" av Airflow paket till 9000 t16?



1000 papper och vatten.... fråga efter 1000 papper i vilken hobbyaffär som hellst Mvh Johanna


Tackar så mycket


Så lite så! Lycka till med pärlan! /Johanna


annars räcker det med 600 våtslippapper om du inte gillar att slipa färg hela dagar..


Ja, du kan ju aldrig börja med 1000 papper? Jag hade börjat med 240 och slutat med 4-600, lackgubben lägger ju på en slipgrund som han sedan slipar ner till rätt yta


Jag ska lacka det själv. Var iväg till handeln nyss och dom hade bara 1001, 1002, 1003 så jag tog 1002 Men du tycker alltså att jag ska börja med ett riktigt grovt papper som 240? (jag gör allt för hand utan maskiner).


Hade de bara 1001, 1002, 1003? Finns det ens? Symboliserar inte dessa siffror hur många korn det är per kvadrat cm? Isf är det jävligt imponerande om de lyckats få precis 1003 korn/cm.. ps. För visst är det det som siffrorna symboliserar?


Har faktiskt ingen aning men jag antar det. det var det enda som hade med 1000 att göra som jag kunde se dock såg 1001 grövre ut än 1002 som man kunde se direkt osv. Jag tog 1002 eftersom det var medium.


en grå duk räcker om det inte är massa skador på det är det skador hade jag tagit p320 papper till maskin och sedan gått upp till p400 papper maskin sedan så hade jag lagt en slipgrund sedan så hade jag slippat med p400 pappaer maskin sedan ett p500 papper sedan en grå duk.. (motsvarar typ ett 1000 papper eller så om du har gått om tid åk och köp p1500 papper våt slip. så kan du sitta i lungn och ro och slipa ditt paket..)





Hm.. det är typ inga skador alls..några små repor bara. som sagt jag kör för hand efterso mdet känns säkrast vill inte trycka för mkt med maskin eller så.


Jag skulle ha slipat med 320 papper. Sedan skulle jag slipgrunda delarna och sedan slipa dem släta med 500 papper. Alt. slipar jag efter med 800 papper beroende på vilken färg grejerna ska målas i. Ljusa metallic färger och silver är ex. på färger som man bör slipa med 800 papper för att slippa sliprepor. Sedan så ska du vara lätt på handen och inte ta i allt vad du orkar. Känsla är vad som gäller. Att hålla på och våtslipa hit och dit och använda så fina papper som 1200 och finare är egentligen bara onödigt... Det kan man hålla på med på RIKTIGT fina bilar som står på utställningar o.dyl. Inget ont om din bil, dock.


Du får värre repor för hand än med maskin... känsla.


det lättaste ät ju å slipa med 400 papper, det går fort och ganska fint.. sedan lägga på klister bara innan basfärg så försvinner slipreporna.. MVH Adde


Okej någon uppskattningsvis hur mycket behöver jag? och hur mkt kostar sånt p400 papper? Mvh Markus


Åk till en lackerar firma. Berätta vad du ska göra och fråga om du kan köpa det du behöver av dem. Om han säger att det går bra så ber du sedan om att han förser dig med det du behöver.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka