Airbag Golf III

Tja! Jag ska byta originalratten med airbag i till en sportratt. Räcker det att koppla ur batteriet eller ta bort säkringen så utlöses inte airbagen under demontering? Har era bilar gått igenom besiktningen, ni som har bytt från airbag till annan ratt utan airbag?



Svar på inlägget: Airbag Golf III



när jag bytte på min tog jag bort batteri kablarna, sedan hadde jag skyddsglasögon och hörsel skydd så att man inte spräcker trum hinnan i fall den flyger, och så kan du ju ta bort den lite från sidan så om den smäller satt du inte får den i ansiktet


Gick det bra? Vilket nav hade du på den nya ratten? Golf II eller?


Besiktningen kontrollerar inte airbags, så du kan åka in med eller utan airbags eller om srs-lampan lyser så bryr de sig inte om det heller. http://www.bilprovningen.se/externt/bpw . enDocument Så det kommer de inte att haka upp sig på iaf.


Tack för informationen. Airbagen kan alltså utlösas även när strömmen är bortkopplad?


Jag har sportratt i min bil... den gick igenom besiktningen iaf.


Risken för att du utlöser airbagen när strömmen är urkopplad är helt obefintlig, men visst en chans på miljonen, statisk elektrisitet och en riktig otur så kan ju allt hända. Bytte på min utan problem, tog loss skruvarna bakom ratten och några kablar så var airbagen lös på min golf. Du kan göra ett eget motstånd av en 20amp säkring som du löder fast på 2st kablar och klämmer dit kontakter som passar i samma kontakter som airbagens originalkabel så slipper du ha en lysande varningslampa på instrumentpanelen. När du ska köpa nav så köp den som inte är för bilar med airbag, dom säger att du ska ha en som är gjord för bilar med airbag men det är bara bullshit, och den kostar flera hundra mer. Ta en urdragare och ta loss hylsan som sitter på rattstången så kan du köpa den billigare modellen, samma som sitter på golf 2. Seabeach trading har nav till din bil fraktfritt om du förskottsbetalar. Köpte mitt där och det kostade 300-400kr om jag minns rätt och du har navet i din postlåda efter ca 1-2 dagar efter att dom fått in betalningen. Har även nyss besiktat min bil utan airbag och förra året med airbag och det är inga problem.


Varför ta ut något som räddar liv, LIVFÖRSÄKRING.


Varför ha kvar något som aldrig är till nytta? Höhö!


Jag har redan en ratt och ett nav. Har du navet som är till VW Golf från 89 och framåt? Micro hade iaf det, inget med airbag i. Antar att det är det rätta.





Allt fixade sig och jag gjorde som gemini78 sa. Klippte av kabeln till den och det gick fint. Den nya Kahn-ratten passade och navet var det rätta. Tack för hjälpen!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka