Tonade rutor...

Tja joo jag undrar om det är lagligt att ha koolsvarta rutor bak och fram, då menar ja inte framrutan utan på dörrarna



Svar på inlägget: Tonade rutor...



Bak får du ha helt svart men inte fram. Ska va ett visst ljus genom släpp. Kan dock inte värdena. Men nyare bilar brukar kunna vara lite tonade runt om. Detta ska tydligen vara max toning fram sa besiktningen till mig när ja pratade med dom om de för något år sedan.


Toning på sidofram rutor ej tillåtet, endast toning från fabrik.


du får ha helsvart på bakrutan o rutorna runt bilen. men framrutan o sidorutorna fram får d va max 15% toning på.


Fel. Vindrutan ska släppa igenom 75% ljus och rutorna på framdörrarna 70%. Problemet är att en originalruta ofta släpper igenom just detta. Har varit uppe massor av gånger tidigare på forumet.


bakrutorna och sido bakrutorna får du måla med svart färg om du nu skulle vilja det. fram sido rutorna får du inte röra överhuvud taget. bara lagligt om det är gjort från fabrik


Vad trist hade gärna haft rätt mörka sido framrutor...


LÄS tidigare inlägg!! Rutan har redan otonad 75% genomsläpp!


Ta på dig mörka solglasögon, det går igenom bilprovningen


Du har 2 alternativ 1. acceptera att det inte är lagligt 2. tona ändå och ha det snyggt och ta ev böter/riva filmen på plats, och till varje besiktning byta rutor/riva filmen. Jag brukar köra alt 2, har lätt röktonad film, fördel blir duktig på att solfilma, nackdel ännu mer att plocka av till besiktningen.





Eller så skaffar man sig ett par till framrutor och bara byter under besiktingen Så göra iaf jag med min 940 MVH Marcus


Hehe bra tips... bra tips


Ja vet inte redigt vad du snackar om men du bara grubblar säkert... jag sa att jag ville ha mina framsidorutor mörkare än vad dem redan är. Och ja vet att de måste släppa igenom 75% och att dem redan gör det orginalt.. så vad är ditt problem?


Jag skrev inlägget till "kimpan_90"


Tyvär! Hade den ljusaste toningen på mina framsidorutor, men det gick inte igenom besiktiningen! Men jag satte på ny film efter besiktningen! Synd att man inte få ha det, för det är ju snyggt och väldigt bra på tex soliga sommardagar!


http://www.solarplexius.com Lättare att montera ner inför besiktning kanske, men å andra sidan kan man inte hissa ner rutorna med denna "toning"


hade sånna här. men jag gillade dem inte så det fick bli vanlig film! iaf synd att man inte kan tona sidorutorna! /en besiken man på svenska lagen om tonade rutor!


En variant som jag kör är att ha 2 besiktningsrutor





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka