sänkningsats på biltema, funkar det?

hej har en volvo v70-00 som jag tycker är lite hög fram. kan man köpa en sänkningssats på biltema. funkar det lika bra eller tar fjädrarna/dämparna skada av det???



Svar på inlägget: sänkningsats på biltema, funkar det?



menar du sånna som man skruvar ihop fjädern med?? isf går det inte genom besiktningen med sånna.. så det kan ju inte vara bra iaf.. sen hade kompisen sånna på sin gamla 240 och dom gick sönder 2-3 gånger når han körde på grusvägar.. så jag hade satsat på riktiga fjädrar iaf!


det står ju att dom ej är godkända av bilprovningen om det är dom byglarna med typ två muttrar och så i katalogen !! om det gör nåt !! jag skulle inte använda dom i alla fall !! mvh mattias såg inte j.svenssons


haha att ens komma på tanken att köpa det på biltema har du råd med en v70 - 00:a så har di la iaf råd med att par sänkningsfjädrar (max 2000-2500:-)


Haha, så sant så!!!


ska du sänka den så använd några sänkfjädrar, är det kris med pengar får man kapa orginal fjädrarna


nej alltså jag ska köpa sänk fjädrar men så länge. hatar att köra runt med hög bil fram hehe.


Måste bli riktigt kukigt att köra om sänkningsatsen på ena sidan släpper.


Jag köpte dessa och använde som extra fjäderspännare för att kunna byta stötisar Har även använt dem för att strama upp ett par utjänta fjädrar så att de blev hårdare och bilen inte studsade av vägen. Så... jag vet inte. Som lite nödlösningar på vissa prylar fungerar de väl. Men jag hade nog inte vågat använda dem som en sänksats och gått och kört rally med dem sedan. Riktiga fjädrar kostar ju inte så himla mycket förutsatt att man har en inkomst. Har man inte det, eller en väldigt liten undrar jag om det inte är bättre att kapa fjädrarna i så fall.


Har man inte pengarna så får man prioritera och spara istället!, det finns ingen vettig tanke egentligen i att köpa biltemas! speciellt inte om du ändå har tänkt att köpa ett par "riktiga" sänkningsfjädrar snart/sen/om 1-2 månader!?... Är inte meningen att låta uppkäftig, men hade du haft en gammal bil som du verkligen ville försöka köra sönder med hopp å grejjer, ja då e biltemas grejjer det för dig ;-) Mitt råd till dig är att söka på blocket eller kolla runt med återförsäljare av reservdelar till volvo!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka