Går det lacka sidolisterna? ???

Jag var hos lackeraren idag för att lämna in bilen för en försäkringsskada. Jag passa på att fråga om han kunde lacka mina sidolister (En Saab 9-3 SE 2.0T) Han sa att han inte ville göra det för att det finns risk att kunden blir sur då lacken inte fäster. han sa att det finns speciella lister för just lackbehandla. Men visst ska det gå att lacka listerna? Eller måste jag skaffa nya specielle då, och var hittar man sådana i sånna fall? //Jonas



Svar på inlägget: Går det lacka sidolisterna? ???



De går så bra å lacka listerna så..! de som är är väl att de inte blir exakt exakt precis samma blanka lack å färg på dom, men kolla min, ja har gjort de själv å de va lite pyssligt me å tejpa åså men..


Det blev bra på din..Men jag tar bort mina..Sitter med lätta klipps. Men visst vill man ha samma färg på listerna. ´Lacka du själv?


Finns risk att klippsen går sönder när du tar bort listerna.. ja, jag sprutlackerade dom själv..


glömde säga att ja sandpapprade å hade på lacknafta på listerna innan ja sprayade oxå.. gjorde misstaget med ena backspegeln att ja glömde sandpappra så färgen har börjat släppt.. dom e lixom så "feta" orginal så man mattar ju ner de me sandpapper..


Okey...Du kan det där då med att lacka ? du vill inte ge dig på mina ? Jag har inte sådan stor lust att skaffa nya


Hehe, alltså jag har också hört att just lister inte är så bra att lacka.. från säkra källor.. Men testa! Christine har ju gjort med bra result.. Viktigt är att du som hon säger grundar.. Alltså slipar ner ordentligt!! ta ett grovt papper för att sedan gå över till fint.. det skall vara lite uppruggat så färgen fäster.. lägg en primer, sen färgen, sen klarlack.. lägg allt i tunna lager.. när du lägger färgen så krävs det lite snits för att få den glansig och fin.. du lär dig snabbt.. Lycka till! /Stoffe


Klart att det går att lacka ned listerna. Matta ned, plast grunda och sedan slipgrunda ifall dem är strukturerade så slipar man dem släta sedan. Men du bör ju ta bort dem. Annars blir det lät taskigt..


Primer heter det ja, tack! Det var det jag skulle säga till honom då jag skulle säga till honom. hmmm... Men alltså, kan man köpa den lacken jag har i sprayburk då? För det kanske är det som Christine mena då, att hon hade sprayat från spraylack. Då kan man ju allt se till att testa själv. Var hittar man den lacken? Är det på de gamla vanliga ställerna: Mekonomen, Biltema och Micro? Mvh Jonas


Youngblood: Jag har ju klipps som de sitter med. Men som Christine sa att det lätt kan gå sönder om man tar bort listerna. Men finns det inte klipps annars man kan skaffa löst? Eller sitter det permanent fast på listen? //Jonas





Jag kan förstå lackeraren i detta ämne.. Det kan vara riktigt svårt att få lacken att fästa om det är mjukplats lr om den är lite skrovlig.. för man kan inte slipa ner dem så jäkland bra.. de måste helst vara släta.. men hur är listerna på saaben då? släta? lr är dom lite skrovliga? Jag praktiserar som lackerare.. så jag vet nog va jag snackar om.. har jobbat inom lackering i 2 år nu:) me sommar jobb och på vintern.. så jag känner till de flesta felen som kan uppstå:P mvh kimpa


Det mesta går att lacka! Det är bara frågan om hur bra man gör underarbetet. Mattade ner mina detaljer på vår gamla Golf Variant och lämnade in för lack, blev kanon fint! Förutom dom hörnen som man missade på frontspoilern. Började släppa lite, men sen träffade jag på en kanin, och den VR6 spoilern fanns inte mer... Har man turen som nu med vår Passat så kan man köpa grundlackade P-skyddslister. Dock om man har självhäftande lister så kan jag rekommendera att köpa nya och matta ner. När du försöker få av listerna som sitter på bilen finns det chans att dom blir lite sneda och det kan bli svårt att få dom att sitta snyggt sen. Även svårigheter att få av den gamla självhäftande massan på baksidan av listen kan göra det till ett rent h******!


PÅ 940 sitter clipsen som i en skena på listen.. Vet dock inte hur det är på Saab, men tycker det vore konstigt om man inte kan byta clips.. men hör dig för innan du river loss.. kan bli dyrt med nya lister! Något att rekomendera är att köpa lite dyrare färg! Det tjänar du massor på! Antingen ber du någon blanda till din färgkod eller så åker du till saab och köper originalfärg.. Satsa någon krona eller 1000 (haha) på färgen så får du resultat därefter!! Billiga burkar brukar motsvara detsamma i kvalité... biltema är känt för att spotta stora kluttar, lita på mig.. det är inget att ha.. Lycka till //Stoffe Ps, biltema säljer dock en liten skrift om lack och plåt, den är jäla fin att läsa.. har den hemma om du ska köpa! 70 sidor nyttig info! ds..


Det är ju det att mina lister är ju skrovliga och inte släta. Men jag vet att det finns vissa lackerare som är villiga att göra arbete. men det kanske är att slänga pengarna i sjön om det blir ett dålig resultat. Så kanske man ska köpa sådna spraylack. För om det blir dåligt så borde det ju räcka med samma burk att göra det minst en gång till?


Jag tycker av erfarenhet att lackerare skulle tagit imot dem.. om du ändå har bilen på lackering.. Jag skulle iallefall tagit dem på samma gång.. men vänd dig till en annan lackfirma då:) för det finns lackfirmer som gör sånna små lackjobb för inget.. mvh kimpa


Att lacka listerna går hur bra som helst, men tänk på att listerna är relativt mjuka om man gämför med plåt, med andra ord så finns det risk att lacken spricker vid skiftande av varma och kalla grader och lätta böjningar. För att slippa detta problem blandar du i något i färgen som heter "plasticiser" (mjukgörare) vilket gör att lacken blir till viss del elastisk även när den är fullkomligt genomhärdad.


Jag köpte färgen på peugeot, så man får den färgen som bilen har, står ju va färgkoden heter på klisterlapp i bilen nånstans.. Gick åt 1 burk te 1 list.. ja tyckte inte de va nåra problem iaf.. de vart jättesnyggt på min.. Lycka till!


Tjenare. Primern kan du köpa på bildelsfirman som ligger vid bilprovningen (om du är från Kinna) (autocenter?) och sedan om du vill ha din egna filfärg så letar du upp din färgkod i bilen, åker till Färgaffären som ligger vid lasarettskrysset i Skene och ber att dom tar hem den färgen på sprayburk. Primern ligger på 100:- burken och din egna färg till bilen ligger på runt 160:- burken. + klarlack. /Ena


Man får det man betalar för. Ska man snåla in och greja så brukar det oftast synas. Jag skulle plocka av listerna och sedan lämna in dem till en lackerare. Säg att du vill ha dem släta och i bilens färg. Ge dem några dagar så fixar dem det sedan. Du kan ju iallafall höra hur mycket dem vill ha för jobbet. Ska man börja kladda själv kan det bli ett väldigt dåligt resultat. Speciellt om man inte har någon tidigare erfarenhet. Så.. ska det vara billigt och (kanske) fult.. eller lite dyrare och snyggt? Du bestämmer.


Okey...Intressant. Men jag är lite halv dålig på detta med lacker. Så om man har en spraylack, då kan man ju inte blanda den med detta medel. Så finns det mer lacker man kan köpa då och pensla på, eller vad menar du ?





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka