rätt färg???

läst lite här o ja... alla färger går att få tag på.. men inte alla på burk, candy färger ex ... nje inte så bra direkt va.. men ta mig nu ex jag vet vilken färg jag vill ha exact, men jag hittar den inte i ngn butik och killen jag snackat med som skulle lacka min bil om färgen o så säger att de e skit svårt att få tag på just den färgen, är det ngn som vet om man VERKLIGEN kan få tag på RÄTT färg om man ex har en tyg bit med just den färegn man vill ha??? Har även vart till de färg affärer som finns här o dom skakade typ på uvudet och tyckte jag va tokig som ens försökte hos dom, även lackeraren sa att kolla med dom... va till en lackering men tyvärr hade dom hunnit stängt... är det ngn som kan hjälpa mig?!?!



Svar på inlägget: rätt färg???



Hmm.. du skulle behöva en färgkod.. annars vet jag inte hur du ska gå till väga. Tjata på alla i din omgivning som kan nått om färg.


Det är inte mycket de i minomgivning kan omfärg så.. nja... inte så lätt... o jag försöker ju hitta en färgkod, men att hitta den färgen verkar omöjligt


kanske är en dum fråga och kanske vart därför färggubben skakade på huvudet men det finns en sorts färg karta, som en solfjäder med massa färger och deras koder är ju bara att jämföra. Kan då dock bara vara vanlig färg som man målar med och inte lackar bilen med.


Det finns färgkartor för billacker också offcourse..


jag fattade inte riktigt inlägget. men det är inte orginalfärg på bilen eller? om de e de så kan det väl inte vara så svårt. är bilen omlackad borde du nog jaga reda på lackeraren alternativt förra ägaren


Tror inte hon har färgen på bilen utan på papper eller dyl. Men en grym lackerare kan nog blanda ihop en snarlik färg iaf..


Bigge har fattat det rätt jag har färgen fast på ett tyg och den exacta färgen är sjävlklart skit svårt att få till, men en snar lik är vad jag letar efter, har kollat "solfjädrar" med färg eller färgkartor men där finns inte ens snarlika. Lackeringsverkstaden här som jag tänkte kila in till hade ej öppet då jag var där så har ej kunnat prata med dom heller o kolla om dom hade några"kartor" man kunde få titta på. Så de e bara o ta tag i allt efter helgen igen


du får hitta någon lackerare som har bra färgsende...ock som har lite koll på hur man blandar färger....jag kan blanda den utan problem,men det kan nog bara bli snarlikt,svårt att blanda exakt...hör av dig.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka