Att besikta med klarglas, "projectors". Hur brukar man bedömma på Bilprovningen ?

Har en Mercedes 00:a och är väl medveten om att bilen enligt gällande regelverk, inte ska gå igenom besiktningen, med klarglas / projectors. Skulle vilja ha lite info från er som besiktat bilen med eftermarknadslyktor, främre huvudlyktor i "klarglas". Vet att det på nyare bilar, -97 och framåt, med helbilsgodkännande, inte är godkänt med annat än orginal huvudlyktor. Så ni som har ERFARENHET av att såväl FÅ GODKÄNT och ni som INTE FICK godkänt, kan väl göra ett litet inlägg, och redogöra lite om förloppet. Jag har själv bytt till klarglas i vinter och ska besikta nu i mars. Jag skulle vilja höra lite om hur praxis verkar vara på bilprovningen,. Hur "brukar" det gå ?



Svar på inlägget: Att besikta med klarglas, "projectors". Hur brukar man bedömma på Bilprovningen ?



Här i motala skulle den gå igenom! Har aldrig besiktat med andra lyktor men ska antagligen snart med maximan. Jag tror inte de tänker på de, ok att de ser lite flashiga ut.. men Merca är ju flashiga!


Om du inte får någon surgubbe så släpper dom säkert igenom bara lyktorna är E-märkta.


Lyktorna och H7 lamporna är E-märkta. Köpte nya H7 på Mekonomen som ger ett blå / vitt ljus, "cool blue" tror jag dom heter. Dom är E-märkta, så det ska väl inte vara nåt problem, med lamporna iallafall. Har sparat förpackningen i bilen, om det blir nåt tjafs.


Så länge ljusbilden är rätt ska det nog gå bra. Om du inte får en surgubbe som sagt


borde väl inte vara några problem.men e du osäker så e det väl bara o byta tillbaka.. kanske ska åka in till någon firma innan besiktningen som kan ställa in lysena åt dig.om du inte gjort det själv.vet inte om det e krångligt o ställa in på din bil. annars så e det väl inte hela värden o göra en ombesiktning heller,även om det blir en slant extra..


Ingen mer som har några erfarenheter av besiktning och klarglas ? ?


Har samma lampor som dig.. Cool Blue. Dom kan gnälla lite på att lamporna är för blåa men själva ljuset är ju vitt. Jag fick igenom mina efter lite tjafs. /Ena


har klarglas på golfen..men har ju några år på nacken...men gick igenom på besiktningen.även angeleys i dom..


klarglas med angel eye's.. var inga problem hos SBP.





har bytt på min omega -97, jeg hade ingen aning om att man inte fick det, men det har iaf gått bra de två besiktningar jag varit på efter bytet...


Tack för inläggen. Det verkar som om jag inte behöver oroa mig. Får väl hoppas att besiktningskillen är på gott humör. Får väl ta med kaffebröd eller en whisky.....:-)





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka