Xenon konverteringskitt

jag har funderar på att köpa ett sån kitt till min bil . är det nån som har dåliga erfarenheter av nått spec kitt eller är dom dyra kitten lika bra som dom billiga plz dela med dig av din kunskap :-) mvh Puffy



Svar på inlägget: Xenon konverteringskitt



kolla in på http://www.xenonkungen.se där finns lite smått och gått samt en del info


jo jag har varit inne där o kollat o tom ringt dom o frågat :-) jag tycker att det finns så många olika kit till i stort sätt samma pris, finns det nått spec man ska tänka på när man köper ett :-) mvh Puffy


Rekommenderar att du köper ett 6500K kitt, jag tycker de lyser bäst. Har ett 6500K kitt på halvljuset och ett Hella 3000 extraljus med en 8000K lampa i.


ok ger 6500k nått blått sken eller är det bara krit vitt ?


Det ger mest vitt sken, lite blått men inte som 8000K.


Enligt vad som skrivs om färgtemperaturer på xenonljuset hos xenonkungen.se så är det 4300K som ger den högsta ljusintensiteten, men hur stor skillnad blir det för det mänskliga ögat om man jämför 4300K med tex 6000K? Är det en klart märkbar skillnad eller är det mest en mätbar skillnad? Nu är det ju skillnad på vad olika personer tycker förstås, men tänkte om det är någon som har kunnat jämföra dessa två färgtemperaturer med ett och samma extraljus.


Det är en märkbar skillnad mellan 6500K och 8000K iaf. Vi har jämnfört lite på jobbet. Visserligen olika bilar men det blir en synlig skillnad mellan just 6000/6500K och 8000K. De bilar vi jämnförde med var 2st Corollor och en Polo och 8000K lyser verkligen blått medan 6000/6500K lyser mer vitt. Det stämmer att 4300K har högsta "lux" värdet av xenonljusen.


jag tror nog att jag kommer att sikta in mig på ett par 6000k hur pass blått blir det me 8000k är det så att snuten kan stoppa dig ?


Har du strålkastare med linser? Har du bara vanliga reflektorer kan ljuset bli väldigt spritt vilket gör att du lätt bländar mötande trafik, alltså de tror att du kör med helljus. Jag har själv monterat xenon på min Polo -02. Det blev skitsnyggt, det bländade en del men det löste jag bara genom att ställa strålkastarna mer ner i backen. Skulle nog rekommendera 6000/6500 om du vill ha nåt funktionellt samtidigt som det är snyggt, tycker att det blir lite väl blått när det blir högre. Dessutom förlorar du ju som andra skrivit ljusstyrka ju högre du går. 6000/6500 är inte kritvitt utan mer ljusblått, själv har jag 6000 och det är perfekt. Kan varmt rekommendera http://www.nordicxenon.se som har bra grejer till bra priser och mycket bra service och kundmottagande. Detta var mina personliga tips! :-)





Grejen är den att en halogenreflektor inte alls passar ihop med en Xenonbrännare. Det blir helt fel reflektion då lampan inte sitter i samma läge/djup på Xenon och halogen. Dessutom så sprids ljuset som det har sagts tidigare. Mitt tips är att skaffa original xenon-strålkastare alt. något med lins.


funderar på at skaffa till bubblan me sen men det blir 10000k eftersom det är en sommarbil och jag behöver inte så bra lyse,ska mer se snyggt ut





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka