Fråga gällande Helbilsgodkännandet?

Har en liten fråga gällande det här med Fälgar och hel typsgodkännande som nyare bilar har eller vad det heter, som jag har en v40 o i regpapperna står där ju att jag har 195/60 - 15. men som jag vill ha lite bredare däck ju för väghållningen skull o även lite större tum på fälgarna.. men hur gnälligt är de med o sätta på t.ex 215/40 - 17? för sålänge man inte ändrar rullomkretsen med mer än +/- 5% eller vad de är så ska de inte göra något har jag läst. men tänkte på besikningen o polisen, hur ställer dom sig till detta? någon som vet??



Svar på inlägget: Fråga gällande Helbilsgodkännandet?



Besiktigar min saab 9-3 med 215/40-18 utan problem fast det står 195/60-15 i regbeviset. Tror inte dom bryr sig sålänge däcken går fritt och inte sticker utanför skärmkanterna.


Det brukar ju finnas alternativ däck till dom flesta bilar . V40 finns ju som turbo då även med lite bättre storlek . Och det finns säkert även volvos godkända fälgar med tex 17" Här i skövde får bosse frispel om det e fel storlek på fälg å däck . Kanske inte e så hårda i dina trakter


Eller så spar du orginal däcken med fälg och byter innan besiktning bara.


hoppas detta inte blir problem har själv byggt om hella bilen


Jo visst finns de alternativ, vet som fassan har på sin v40 205/55 - 16. men de är de största jag vet man kunnat få från volvo på v40 från fabrik då, så tror ju inte dom har typgodkänt dom för större storlekar då :S.. finns ju en hel del som kör med de ändå som då 17", vilket ja har tänkt mig ha. o ja till besikning så har man original o slänge på om de skulle vara så.. Men har mest i tanke om man kommer på vägen o blåmesarna har flygandekontroll på alla förbipasserande vad her bilinspektör då tycker o tänker om att man har fälgdimention som inte står i regbeviset? Ringde o snacka med en tekniker på bilprovningen idag, och han visste ju inget, fick en hint av att dom inte brydde sig så mycket, han sade att ja skulle ta kontakt med volvo o kolla med dom vad ja kan ha på min bil ..


Kan ha fel men blev det inte nyss ändrat så att man får byta däckdimension trots helbilsgodkännandet? Så länge man håller sig inom 5% regeln.


Japp! Stämmer bra det! Från och med 1/10-06 togs regeln bort! Även sänkning blev tillåtet då! //Brådhis


jag har 215/35 - 18 blev stoppad i somras av några poliser som bara tyckte det såg "fint" ut eller gällde detta bara nya bilar?


Okej, härligt då ju .. har letat överallt inna för att få ett svar på denna fråga. men är de nu som du/ni säger så tackar ja så mycket :o)..





Lugnt! Lycka till! //Brådhis





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka