Vad finns det för olika typer av lack?

Som rubriken lyder så de flesta har hört talas om Pearl, Flake Candy, Kamelont lacker osv. Nu vill jag att dem som är kunniga på bil lacker skulle förklara så att vi vanliga amatörer förstår vad dessa lacker innebär? Har sökt på nätet men inte funnit någonstans var de förklarar just det här!



Svar på inlägget: Vad finns det för olika typer av lack?



ingen som vet eller orkar svara?


Jag är då ingen expert på området men det jag lärt mig är följande Candy är en halvtransparent färg som läggs ungefär som färgad klarlack över en annan färg oftast metallic och vanligast är väl silvermetallic som jag förstått det hela. Pearl är en effekt som dyker upp som en finare form av metallic effekt när lacken belyses. oftast ger detta effekten av att lacken skiftar färg, fått förklarat för mig att det är nån form av små små plastflakes Flakes är som metallic fast i grövre flagor. kameleont är jag inte så säker på hur det funkar. men skulle gissa på att det är en kombination av olika pearl effekter? Jag vill gärna också veta mer om hur olika effektlacker funkar, så nån expert får gärna komma och rätta mig.


Tack för svaren, flera som kan lägga till ytterligare info.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka