betala mer för en stylad bil? vill höra vad ni tycker

Man kollar runt på blocket och har även lagt ut min bil för försäljning, undrar nu ska man ta mer betalat för bilen när den är stylad? Vissa bilar är hur billiga som helst som är stylade, medans vissa är hur dyra som helst, även om det är en likadan bil med samma utrustning, man har ju endå lagt ut en hel del pengar på att få bilen fin, borde man inte då får mer pengar vid en försäljning än en orginal utförd bil? man får ju aldrig tillbaka alla pengar men om man har en bil, samma motor osv men den ena är stylad, borde inte den stylade vara dyrare då?



Svar på inlägget: betala mer för en stylad bil? vill höra vad ni tycker



Extrautrustning/Tillbehör/Styling är idag inget som värdesätts hos en vanlig bilhandlare. Men för rätt köpare, som ex. en kille i unga år som är ute efter en bil som är "färdigstylad" och inte vill lägga ner något arbete kan värdesätta stylingen och betala dom extra tusenlapparna..


Stylingen kostar ju lite från egen hand, så de SKA enligt mig kosta mer för bilen, fast inte så jävla mycket mer


nej hos bilhandlare vet jag detta, var påväg att byta till mig en annan bil hos en bilhandlare då och då sa dom rätt ut att jag likaväl kan ta av allt det extra och sälja det separat och ha kvar samma värde på bilen som dom hade sagt från början, men sen när man ska sälja på blocket till privatpersoner så är det folk som blir sura om man nu ska säga så och blir tykna när dom inte får en bil som är stylad till samma pris som en orginal utförd bil, det är väl inte rätt eller? man kan få mer för bilen om den är stylad? eller är jag helt ute och cyklar, är nämligen min först bil jag ska bli av med nu så är inte så insatt i detta nämligen


Har du bråttom att bli av med den? 1. Fel säsong att sälja bil. (Du får mer om du kan vänta till slutet på april) 2. Prova med annons på blocket, med styling på. Blir du inte av med bilen för de extra pengarna du lagt på stylingen. 3. Demontera styling prylarna och sälj bilen ren. Sedan är det till att hålla sig framme var gång du ser någon som kan tänkas vilja ha dina begade styling delar. I regel får du mera för styling bitarna när du säljer privat. För du får sålt bilen. De som har standard blir inte av med bilen för samma pengar och får sänka priset för att bli av med bilen. Tro INTE på vad handlarn säger att bilen SKALL vara VÄRD. Jag har gjort det misstaget flera ggr och alltid sluta med att jag haft bilen kvar i flera månader extra. Kolla annonser, vad som begärs för likadana bilar. Tänk på att nästan ingen får den summan som står i annonsen. Det är bara et utgångspris. Har du tid? Håll högre pris. Har du brådis, dumpa priset en femtusing extra så blir du av med den.


Såg precis bilen. Står inget om stereo installationen. Har du dyra komponenter där bak? Plocka ur och flytta till nästa om du kan, eller sälj separat. Du förlorar minst på att ta med dem till nästa projekt. Mest om du låter dem sitta kvar. Har du en dyr huvudenhet? Plocka ur. (Stoppa i någon billig radio/kasett du har liggande.) Skicka av bilen med en billig bandare och högtalare fram. Sälj resten separat. Du kan fråga köparen efter affären är uppklarad ifall denna är intresserad. Nämn inte utrustningen du just plockat ur, innan affären är i land, annars ger du köparen ett prutargument. Har du original fälgarna kvar? De som sitter på ser trevliga ut, någon polare kanske vill köpa? Tyvär gör man sig ofta av med original när man uppgraderar.


Egentligen finns det inget som heter "fel säsong" för att sälja bil.. En Cabriolet kan ha det problemet, eller en sportbil. Men när det gäller en vanlig personbil så spelar det ingen roll..


Man kanske inte får ut så mycket mer för en stylad bil, men fördelen kan ju vara att den blir mer lättsåld? Den sticker ju ut iaf och borde få folk att sålla bort dom övriga.


Borde vara billigare om den är stylad. Då är ju inte bilen " ORGINAL " längre vilket är bilens egna värde


Det beror helt på vem du säljer till. Arne, 80 år, vill nog inte ha stylingdelarna. Kalle, 18, är nog ganska intresserad av dom, och kan ofta lägga en extra slant för att få dom.





Jag skulle inte köpa en färdigstylad bil, det är roligare att köpa i orginalskick och sedan styla bilen med sin egen stil, men det är ju vad Jag tycker


jo det är ju sant, styla en bil själv är ju mycket roligare=) a ska kanske plocka ner bilen då och sätta på orginal delarna, jag sparade ju allt ihop som tur var=)


Visst är det roligare att styla själv men om någon ändå tänkt göra de sakerna som är gjorda sparar denne rejält med pengar och arbete på att köpa en bil som redan har vissa saker gjorda. Sedan skulle jag aldrig personligen köpa en ren showbil som redan vunnit massa priser. Men en vanlig bil med något snyggt kjolpaket, sänkning o fälgar, varför inte





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka