Byte av växelspaksknopp

Hejsan! Någon som vet hur man byter växelspaksknopp på en Passat Variant -96 ? (inte den nyaste karossen)



Svar på inlägget: Byte av växelspaksknopp



Ska nog vara vara att dra upp den gamla och trycka fast den nya (?)


det borde vara högerjänga i knoppen ifall det är orginal knopp


Den sitter nog som i en golf, kollade på bilder ur en annan passat -96 här på garaget och både ratten och växelspaken och allt runtikring växelspaken verkar se helt identiskt ut. Växelspaksknoppen sitter fast MKT hårt men du får ta och gänga loss den, ta i för kung och fosterland! Jag fick använda polygrip för att få loss den första centimetrarna, satte en trasa emellan och klämde ooch vred på knoppen som f*n och den lossnade till slut.


Jag har fått av knoppen från själva spaken men den sitter som fast i damasken. Ngn som vet hur man får bort den därifrån? Har dragit som f-n men det händer ingenting. Ska den oxå skruvas av? I såna fall får man väl ta bort konsolen o gå in o spänna senorna


Fick till det nyss, hittade den här sidan: http://www.redlinegoods.com/PassatB4install.shtm sen så var det en baggis. Får dock köpa en ny damask som går o knyta fast då orginalet var lite för litet för den nya knoppen Men kan ju köpa i samma färg som knoppen så det blir bara bättre! Tack för hjälpen!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka