Styla till bilen utan bakdelen?

Hej. Tänkte köpa mig 17", tona rutorna. Köpa en ny fron på Volvo. MEN, vill inte förlora mitt drag. Skulle det se dumt ut om jag har kvar min bakdel och har ny fram-fron och nya sidor? Kolla in min S40 här brevid...



Svar på inlägget: Styla till bilen utan bakdelen?



Det skulle väll inte vara speciellt snyggt med draget kvar, men det finns väll nått drag som man kan ta av och sätta på själv? har för mig att jag har sett det på biltema. /Fiddey~


beror på vilket stuk på kjolar du har titta på


Då skulle jag föreslå att du skiter i sidokjolarna och sätter på en mindre brutal front.. något lite mer diskret.. så de smälter in.. kanske sidokjolar med om du hittar lika diskreta.. för ett "som ska va komplett" kjolkitt utan bak ser förjävligt ut. Kanske du kan hitta någon läpp som man kan sätta på bak? Så du bygger lite på den.. ev kanske du kan göra ett hål i en kjol för draget, kanske ser dumt ut?


lacka lister kommer man långt på. du kanske skulle ta en diskret front, men att ta något extremt och skita i bakkjolen kommer se illa ut. angående dragkroken så ta bort den! alternativt om du måste ha kvar, skaffa en avtagbar. MVH Andreas


Kan man lacka dom nuvarande svarta plastlisterna?


ja det e klart du kan lacka dom;) mina lister var med svarta på min bil dom lacka jag=) bara slipa ner dom lite grunda å lacka.. helst ska du nog inte lacka själv om du vill ha det snyggt om du inte e duktig förstås;) om du nu ska ha draget kvar kanske det räcker att köpa spliters å sätta fram? så ser den grym ut ju byta grill kanske? kanske små ögonlock? så behöver du ju inte sätta på sidokjolar heller ?! det finns många som har draget kvar på sina stylade bilar.. men vem vill dra ett släpp efter en bil man lagt ner mkt pengar å jobb med? men som sagt små grejer gör ju mkt på en bil iaf=)


Måste man allså slipa ner listerna?


nej du plockar ju av dom från bilen.. slipar dom lite smått asså bara mattar till det så att det blir lättare för grundfärgen å fastna.. ta ett fint sandpapper å matta ner listerna grunda dom sen lackar du dom;) så du behöver inte slipa nått stort på dom.. bara så att det inte är blankt när du grundar;) polera helst listerna efter lackning ja efter dom torkat å så;) jag brukar vänta 24 timmar efter det har torkat för säkerhets skull sen polerar jag det så man får bort allt lackdam å sen montera å klart;) att lacka å slipa gör du nog på 2 timmar;) sen torknings tiden räkna med några timmar och sen låta dom iaf ligga över natten å sen polera lr om du hänger på dom men tycker du ska polera innan du hänger på dom för att få bort allt;) Lycka till och misslyckas man e det inte hela värden att göra om detta efter som det inte e svårt å slipa ner och inte så mkt jobb med det.. å skulle man inte klara av detta alls så tar dom nog inte mer än max 1000:- att lacka å slipa det på en lackfirma 1000:- var kanske att överdriva men ja några hundra iaf;)


Men om en lackfirma tar det, slipar dom det?





Lämnar du in grejerna som du vill ha målade så fixar dem allt som behöver fixas för att du ska få grejerna i valfri färg. Och att styla hela bilen utom bak skulle nog se ganska konstigt ut. Det är allt eller inget. Antingen både fram bak och sidorna eller låt bli. Det kan bli och se ganska knasigt ut, naturligtvis beroende på vad det är för styling du hade tänkt slänga på... och då menar jag att den blir och se konstig ut om sidorna och fronten är kanske så mycket som 10 cm lägre än bakdelen.


Nej för faan! om du ska köpa ett kit så köp ett komplett. Det ser helt enkelt inte snyggt ut annars, enligt mig iaf. Ta bort draget istället så köper du en skitbil med drag.


Har samma problem har eventuellt en rs4 front med kjolar lackade å klara för 3200 ! men har krok


om han ska köpa en moppe då får han ju inget utav det han pratar om.. ta du din moppe å kör en runda lr så kan du ju bara vara tyst när du inte har en anning om vad du ska säga!


inte vet jag men har funderat på o byta min front på min s40 fas1 till en fas 2 front. den e mycke snyggare tycker jag iaf. föresten e de nån som vet om de fungerar?





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka