lack råd på fälg!

Ska lacka fälgar,.. fräscha upp originalarna lite utan att lägga ner allt för mycket pengar. räcker det att man använder sig av "motip" primer för metall, sedan motip fälgfärg och motip klarlack ? hur många lager grund, färg och klarlack behöver jag lägga för att det ska hålla någerlunda? jag ska lacka fälgarna i 2 färger , (Silver och svart) ska jag lacka det var för sig dvs framsidan först och baksidan sen och klarlacka tillsammans ? tacksam för råd! Henke



Svar på inlägget: lack råd på fälg!



Först måste du slipa ner dom noggrant o spackla i ojämheter och jack osv. sen får du grunda dom med 4 lager grund som ska torka tills sig innan du börjar slipa dom! (Ha dom runt 20grader i 24 timmar för att va säker att inte få några efter sugningar på dom)sen slipper du ner grunden tills det ser bra ut med 500 papper så behöver du inte grunda nått om det inte är genomslipningar tills alumiumet.Sen kan du lägger på 2 lager (elr tills det är fulltäckning) med bas lacken som du ska använda o sen 2 lager klarlack på det så kommer det bli bra,men jag skulle nog tipsa dig o slipa fälgarna jävligt noga o sen bara lämna in dom till en lackerare för översprutning.


du lackar fram sidan först o sen rycker med svart bakifrån på fälgarna för ja antar att du vill ha den faidningen som e orginal på bland annat M3 fälgarna?


oki tack.. jag funderar på att lämna in fälgarna på blästing, kanske bättre om dom grundar dem också, så blir det rätt iaf. tänkte framhävda stjärnan på fälgen genom att ha det svart på baksidan.


hyfsat bra länk här om lagning http://www.bmwtips.com/tipsntricks/whee . repair.htm Jag har också planer på att snygga till mina fälgar men har lite stök med att hitta rätt färg. Man vill ju inte gärna köpa på sig 12 olika fälgfärger bara för att pröva. Funkar Biltemas eller skall man gå på Auto-K?





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka