Ok...lite dumma frågor kanske... :) Volvo 855 - Däck o "listerna" mm mm

Jag har en hel hög med frågor som är sååå nybörjare men har ingen att fråga och det finns säkert många som vill visa sin duktighet här!!! 1. På Volvon är den ju "inramad" av en numera? ful grå list...jag vill INTE ha det så... Jag vill att den ska vara lika svart som kofångaren och dörren. Det måste väl finnas något att göra åt det? Typ ganska enkelt... Tänk på att jag är totalt novis och vägrar fråga min sambo(som ändå bara är audi-tok).... 2. Lamporna inne i bilen; som tänds när man öppnar dörren... Går det att byta dom till röda eller rosa? Är det nåt enkelt? Skulle ju vilja ha mätartavlorna upplysta i rött med men jag har tittat på det där och jag tror inte jag ska ge mig på att försöka få bort hela det.... 3. Däcken... Gillar mina fälgar jag har på men tycker det är snyggare med tunnare däck elelr hur jag ska förklara, har sett det på andra bilar.... Men det ser väl jättefånigt ut att isf behålla dom fälgarna jag har, måste man byta till större storlek då? Det är 16 på nu. 4. Dimljusen...vill ju ha det men det finns inga hål för det(var det på en kompis italienska 855, bara att "trycka ut")och det är inte heller något i som är draget för det så jag måste isf köpa fästen och allt det där. Är det svårt att göra dom där runda hålen själv? Det hade jag ju dock tänkt överlåta till sambon... Hm...sitt nu inte och slit era hår över mina dumma frågor! Nånstans måste man ju börja!! Jag kan iaf fylla på spolarvätska och tanka. *ironisk* Ja just det, spolarvätska... Varför kommer det inget på bakrutan när man använder den? Så låter den lite konstigt när man startar men det försvinner efter ett tag, som om det vore en lös plastbit i motorn som slår!!! Ser fram emot många glada svar!



Svar på inlägget: Ok...lite dumma frågor kanske... :) Volvo 855 - Däck o "listerna" mm mm



har svar på fråga ett och två antingen lackar du listerna i samma färg som bilen eller så testar du köra black chrome eller nått sånt som finna på macken de funkar inte så bra för att det håller abra en stund. och lamporna är ganska lätta att byta eller dra över en "lampkondom" (ser ut som en kondom) och den finns i flera färger och hittas på biltema mm


1. vet jag inte (inget fel med att vara audi-fan ju) 2. kolla vad det är för lampa sen är det ju bara byta för nån stöt kan man ju inte få av en bil. 3. vet inte hur jag ska förklara med det brukar se ut så här ex: 17x7x45 det sista (45) är däckets höjd om du nu fattar min cp skrivning. 4. Köp en ny front. sista frågan: brukar finnas en enskild knapp till den där bak.


Hm...jodå, torkarna går men det kommer ingen spolarvätska... 1. Nä, men han gillar inte volvo och "kan" inget om volvo...men jag har volvo och jag äääälskar volvo! 2. Jo, det kan man ju göra men vet inte vart jag ska hitta färgade lampor...inte röda iaf. Affären här i krokarna hade bara blåa i en miljon olika fattningar.... 3. Hm... 4....uhu...dyyyrt, jag vill ju spara till klarglas fram och bak!!!


Black Chrome och kondomer...hm... Vad menar du med en stund? Till nästa biltvätt eller nån månad ellr så? Lacka listerna...jojo...det verkar inte va nåt för mig inte. Ska nog pilla bort en lampa då och nogsamt kolla om jag kan hitta färgade då!


Åhå...olja ska jag prova i morgon redan! Lät väldans enkelt. Jag som bläddrat ihjäl mig i den där instruktionsboken(och ändå blir arg för jag inte hittar det jag letar efter!)har inte sett nåt om lamporna men det har jag kanske missat. Kolalde inte efter det just då. Blir tokig för det inte går att stänga av värmen helt och hållet. Ang däcken, det hade jag ingen aning om. Att man var tvungen att ha en viss stl. Får kolla det då, måste ju snart köpa nya däck nämligen för han som lagade min punktering såg så bekymrad ut och tyckte inte jag skulle köra så mkt till på iaf det däcket... *suuuuck* Så man "gör" inte hål utan man måste köpa en ny front för vilken typ av hål man vill ha då? R-front... Tror jag sett en grill jag vill ha som hette x-nånting...tror jag behöver en lista snart på alla konstiga beteckningar... :S Tack för svaren!


Hej, ska försöka svara på dina frågor så gott de går! 1: De finns medel för o putsa upp kofångaren.. Svart vinylputs finns o köpa hos vanliga bensinmackar o på mekonomen o andra Biltillbehörs återförsäljare. 2: Som sagt de finns olika lampor o köpa. Men vill du ha kraftigare o bättre ljus så ska du köpa dioder.. Finns o köpa dioder som är färdiga o plugga in i sockeln. Annars så får man löda o pulla lite. (De kan säkert din kille! ) www.sweled.net 3: Jo de kan nog se dumt ut o ha mindre däck på 16".. Finns ju massvis snygga orginalfälgar till volvo i 17-19" storlekar! 4: De ska gå o installera dimljusen fram rätt smidigt har jag för mig. Köper du orginal dimljus så ska de finnas med en beskrivning hur du gör för o installera dom. O spolarvätske slangarna eller munstycket kan va igensatt.


Hon har ju nya fronten o på dom sitter de runda dimljus. så de ska inte vara några bekymmer o montera dimljus!


Va? Vadå nya fronten? Men jag måste rätta mig, det finns ju hål med nät så det går ju i såna rektangulära då men att det ska finnas nåt rörande runda hål vet jag inte...*kliar mig i huvet* Det måste jag nog ut och inspektera isf i morgon. Igen. Men jag har iaf klart för mig att dimljus kan(ska!)jag köpa, verkar ju inte va hela världen såååå att fixa.


Kolla bilder o jämför tidiga 850:is me din så ser du en skillnad..





Den "nya" låga fronten sitter på GLT, TURBO (T5), OS bilarna 94 och from 95 så sitter den på alla oavsett motor. Det är utmärkt på baksidan av kofångaren var hålen till dimljusen ska vara så det är bara att såga upp.


det får skilja 5% max + eller - på däcket för att hastighetsmätaren skall stämma





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka