Nedlackning vw passat -04

Tjena, ska ev lacka ner min passat nästa vecka men har tyvärr hört att lacken kan sitta lite halvtaskigt när man lackar original spoilerna. Någon som vet hur det blir? Sitter färgen kvar? Mvh// Johan Kindgren



Svar på inlägget: Nedlackning vw passat -04



Ska du göra det själv eller lämna in på riktigt lack? Med värmeung o så? För då blir det bra. Då sitter den oftast. Men ska du göra hemma så lär du få slipa lite först. Sedan ha på plashäftning eller vad det heter.. då kanske det sitter lite bättre...


Jag ska lämna in den, men dom har ingen ugnslack.


Plastprimer heter det


Om du lämnar in den till en duktig lackerare sitter det kvar!


Okej, då får det blir en nerlackning efter julen


om du bor i göteborg e det bara att höra av dig till mig!


Synd att jag inte gör det, hur mycket skulle du ha tagit för det då?


Det beror på om det inte e skadat och hur lätt det e o maskera det.Men om det hade sett bra ut skulle ja la kunnat ta runt 2000 för det


Borde man inte kunna få någon sorts lackgaranti?





Eftersom det är plast som sitter längt ner på bilen och blir väldigt smutsig och risken för stenskott är stor så är det förmodligen en väldigt fet plast som inte tar lika mkt skada. Feta plaster är svåra och nästintill omöjliga att lacka. Företaget jag lackade mina stänkskydd hos gjorde det men jag fick ingen som helst garanti. På dom andra grejorna fick jag 2 år.


Ja du kan utan problem lacka ned din VW Passat... Lacken sitter kvar om det är seriöst gjort. Inga bekymmer alls!


Mycket mjukmedel i bara har jag hört, har samma planer med min -03:a Jag har fått tipset att köpa nya "dörrsidor" om jag ska lacka ner, det blir nån form av inbuktning när man monterar tillbaka dom senare och det är ju inte snyggt.


Jag har lackat ner min passat på jobbet och som dom flesta säger, med riktiga grejer så funkar det hur bra som helst. Men jag skulle rekonmendera alla som funderar på nerlacka sina bilar. Åk o köp nya saker o lämna sen in. Blir mycket bättre resultat och lackeraren blir säkert mycket gladare när han har att göra med nya saker o sliper hålla på o slippa i evigheter.


Vad kostar nya saker då, antar att du menar listerna nere på dörrarna också..........


Känns ganska onödigt. Det blir inte så speciellt mycket mera jobb. Man tvättar rent, mattar av, sprayar på plastprimer, slipgrundar, slipar slipgrunden slät och sedan så målar man grejerna. Köp inte nya saker ifall det verkligen inte behövs. Hör med han/hon som ska göra jobbet istället så kan ni komma överens om hur ni ska göra istället... han/hon som ska utföra jobbet kontra dina pengar, typ.


Det jag menar är att sådana saker som nedre läpp, sidolister och stötfångarlister oftast brukar vara lite slitna, jack,revor stenskott etc. När jag skulle lacka ner min passat så lade jag ner jag jag fick bort mina stötfångarlister. Jack o revor här o var. Dom är inte så dyra heller på VAG. Dom sitter rätt hårt o svårt att få av hela med alla clips. Jag tycker iallafall om man anser att man har råd att man skall köpa nya saker o lämna in på lack. Det underlättar för mig då jag bara behöver slippa av o grunda o sen måla istället för att lägga massa tid på o spackla o slipa vilket betyder att jag får grejorna klara snabbare o ger då även ge bättre pris så att det lönar sig att köpa nya saker. Men som sagt, alla lackerare har sina åsikter men alla har samma mål. Att leverera bra målade saker till sina kunder.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka