Montering sidokjolar.

vad ska man limmma sidokjolar med för lim?



Svar på inlägget: Montering sidokjolar.



Skruvar man inte fast sånna?


Har för mig att man klippsar fast dom om det finns klipps på bilen från början ! Annars Kan man använda PL400 starktlim! Går bra och använda självborrande skruvar om man vill ha rost!


Dom limar du med tex PL 400. Man kan även säta en popnit eller en självborrande skruv i ändarna vid skärmkanterna.


Slet väck ena min sidokjol för 3 veckor sedan när pallbocken gick rätt igenom den...Vilket fall som,så satt den så in i h....med lim.O never ever jag limmar den igen nu när den är nylackad! Det finns att köpa plugg som har en "pigg" i sig så när man knackar in piggen så expanderar pluggen.Opel har till min och jag tänker borra i min tröskellåda iallafall o anv. det.Man får ju rostskydda hålen givetvis bara... Next time man kanske behöver lossa kjolen så går det på 3min...


har hört någon stans att pl400 inte är så bra till det. man ska använda nägot som heter sikaflex är inte säker på stavningen men något åt det hållet.


pl 400 är ju ett bygglim som kan användas till allt möjligt, när de kom så limmade man fast en mans balkonger med de. Sikaflex är ett mer "plastlim" har jag för mig. Finns en bostik häftmassa också som är jävligt bra, är en aning flexibellt. när man plockar bort kjolarna kan man sära de en liten aning å sticka in en brytblads kniv å skära upp limfogen.


jag använde liksom dom flesta kompisar till mig har använt ett lim som heter sikaflex kjolarna sitter som berget!! även dom på realcar och Mh-styling rekomenderade detta lim. nackdelen e om du någon gång vill ta bort kjolarna... Mvh Bonne


Om ni vill ta bort sidokjolarna igen sen så använder ni värme pistol då går det lätt som en plätt sedan när ni värmt upp det så trycker ni under en plast kil och drar loss sidokjolen med enna handen samtidigt som ni trycker på plastkilen en för del att va två vid detta arbetet då kan även kompisen dra och även värma lite med värme pistolen samtidigt.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka