Lackering av body kit själv

Hej! Är det svårt att få en snygg lack på ett body kit om man gör det själv? Hur ska man gå till väga för att få det så bra som möjligt? / O



Svar på inlägget: Lackering av body kit själv



Det kan vara svårt att få det bra, vilken färg hade du tänkt dej? Jag tycker att det blir bättre om man kör med tryckluft än med vanliga sprayburkar. Du får slipa- lägga på primer- slipa- lägga på primer- slipa- lacka om det är jämnt nog- slipa- lacka- slipa- lacka- klarlacka(Många lager!!!) Använd fint sandpapper typ 400-600. Och använd INTE Biltema färg eller lack. Det är skräp!! Och se till att ha i alla fall minst 15 grader varmt. Och framförallt- STRESSA INTE! ta de lugnt- annars kan de gå åt helvete...


blå-lila metalic är färgen jag hade tänkt mig. Hur gör jag om jag kör med tryckluft?


Har du inte större kunskaper än så ang lackering, så börja med något mindre...


Du skaffar en kompressor om du inte redan har en.


Ska du ha metallic o massa sånt och är nybörjare så är det lika bra att lämna in det på en gång så slipper du ha ett kjolpaket som ser ut som skit... Mindre grejor som backspeglar är inga problem men ett helt kjolpaket blir värre..


Nej, inga kunskaper alls, köpte just första bilen Har några polare som är duktiga så tänkte bara få lite tips. Klart man kan lämna in det, det kostar ju "bara" 5500:- att lacka. Nästan lika mycket som själva kitet, fast det är klart, det är ju bra om det ser snygt ut också. Liksom det som är meningen.


Hmm, för det första så måste du ha en kompressor och en färgspruta. Sen kan du köpa vanliga sprayburkar, punktera dom o hälla i färgen i färgsprutan. Sen e de bara att börja måla!! Har gjort det på nåra kåpor innan när jag hade moppe, o de blev mycket jämnare o finare lager med tryckluft än med vanliga sprayburkar! Men de krävs lite träning först..


Ska det göras ska det göras riktigt.. jag hade nog testat att lacka en del innan man ger på sig kjolpaketet.. Men om vi leker med tanken att du övat lite så ska du först se till att kjolpaket är helt slätt, om inte så spackla upp ojämnheterna. Steg två är att grundmåla kjolarna och det gör du med samma spruta som till topplacken, använd riktig grundfärg som är till för bilar sen blandar du thinner, färg och härdare i rätt mängd och sprutar på, man börjar med att spruta grund över ställena som är spacklade sen sprutar du över hela.. detta kan behövas göras om ett par gånger tills färgen täcker helt.. Steg tre är då att slipa grundfärgen så den blir helt slät, 600 våtslip funkar utmärkt till det. Se dock till att inte slipa igenom färgen. när detta är gjort så ska du på med mettalic lacken som är en 1 komponenets fräg som bara späs ut med thinner (fråga din färghandel om hur mycket) sen så sprutar du på färgen, se till att lacka från vänster till höger och inte lite på vänstersidan och lite på högersidan.. När du lackat kasnke 2 lager så färgen har täckt är det dags för klarlack, se då till att färgen torkat lagom mycket (fråga färghandeln om hur länge) sen kör du på med kalrlack lika dant som med mettalic färgen.. Se när du lackar så kan du vara i ett så dammfritt garage som möjligt och sen ha vatten på golvet för att minska damm i lacken... Lycka till.. Kan ha missat nåt men då är det bara säga till.. men tror jag fick me det viktigaste.. OBS!!!! Gör inte som Timpa_GTI och töm ur sprayburkar.. Ska du ha en riktig lack köper du riktig billack som du själv spär ut sen.


Sedan så är det ju så att man får det man betalar för. Ska du ha det så billigt som möjligt genom att göra det själv, med absolut ingen erfarenhet av lackering, med sprayburkar som man har punkterat eller vad det nu var så ja.. då kommer det se jä-ligt illa ut. Lämnar du däremot in grejerna och får det riktigt gjort så kanske det svider lite i plånboken men du slipper ju skämmas när folk får se din bil på nära håll. Sedan så är bilen bara 7 år gammal.. så den lär ju se ganska fräsch ut. Mitt råd till dig. Lämna in grejerna och få det riktigt gjort. Har du inte råd nu så vänta. Spara pengar ett tag. Det är ju iallafall lång tid kvar av den sk. vintern. Du hinner köra sönder det ändå i snö drivorna. Spara pengar fram tills i maj eller nå´t och så lämnar du in det då. Det kommer du inte att ångra.





lämna iväg det för att få det riktigt fint gjort.. bara slipningen kan vara jobbigt å göra själv å få det 100%.. men har man inte dom pengarna å lägga på lackning så måste man ju göra det själv.. men lägg extra tid på att bara slipa det perfekt.. när du slipar så lacka med svart färg lite då och då å låt det torka så ser du sen där det behövs slipas mer.. nej när du e klar å tycker det e snyggt å fint så slipar du ner den svarta färgen så det blir lite matt bara sen e det bara på med sprutspackel å grund sen e det bara lacka Lycka till men prova på nått litet innan du går på dom stora grejerna.. börja tex med sidokjolarna...


Tack för svaren!


Om du ska lacka själv glöm inte vattenavskiljaren från kompressorn bara





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka