Bygga in högtalare

Tjena!!! Jag tänkte börja bygga in 6´9 or i mina dörrar.. Men jag undrar om någon har tips och råd... Hur ska man gå till väga igentligen.. har sett en massa olicka bilder här men jag är ändå inte riktigt med i svängarna.. någon som kan hjälpa mig.. MVH Ogge



Svar på inlägget: Bygga in högtalare



varför ska du ha 6x9 i dörrarna??? tror det kommer att bli helt fel ljudbild i bilen då!! bygg in 8" (eller 6") mid basar i dom befintliga hålen ist!! sen då diskanter i a respektive b stolpe!!! då kommer du att få mkt bättre ljudbild!


det går på flera sätt, det beror på vilka material du är van att handskas med.


Skall du montera i originalhålet? Var då vaksam på djupet, så du fortfarande kan öppna rutan. Skall du montera längre ner i dörren? Montera då bara in en 6x9 baskon. En diskant som spelar nere vid fötterna är bortkastad.


Om jag ska bydda in 8 tums basar.. då bygger jag längre ner hade jag tänkt.. dörrens nedre kant.. vad ska jag änvända..


6x9" går alldeles utmärkt att ha i framdörrarna, men som nån innan sa så lyssnar man ju inte med fötterna, så kan vara bra att komplettera med diskanter lite "högre upp" också.


jag tror det blir 8 tummare i dörren i stället 1 eller 2 st.. men hur ska man nu kunna gå till väga.. finns det ingen sida eller liknande där man kan se hur man ska göra också vidare.. ???


det verkade dåligt..





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka