Vinter däck utsliten på kort tid

Har gislaved nord frost 3.....Däcken är inne på andra vintern nu och kanske rullat 1500 mil men de finns inte ett dubb kvar i de ,toppen på dubbarna är borta ..Däckmönstret är väl en ca 7-8mm kvar så de är jäkligt bra , men hur kan dubbarna försvinna så fortoch de är alltså på alla hjulen, fabrikations fel eller vanligt ? Har för mig de var testvinnare föra året med



Svar på inlägget: Vinter däck utsliten på kort tid



det lät som ett fabrikationsfel.. eller så har du kanske inte "kört" in däcken ordentligt?


Hade samma problem på 4st nyköpta Gislaved Nordfrost som jag hade på en bil för några år sedan. Bra grepp i 2mån, sen var dom värdelösa. Framåt vårkanten fanns det inte en dubb i ett enda däck. Däcken var inkörda efter konstens alla regler, sedan dess kör jag dubbfritt istället.


den här barmarken gör ju inte saken bättre heller...


nej men man tycker ju att däck som blir testvinnare och kostar en 1500 kr st ska hålla lite bättre ....


Hur kör ni in dom. Inkörning av vinterdäck innebär att man inte ska göra sbabba inbromsningar och accelerationer. Samt att hastighetsklassningen får man inte överskrida om man vill att däcken ska hålla. Kör man över hastighetsklassningen så kan tillverkaren inte garantera att däcket håller så som det ska göra.


Jag körde in mina däck lugnt i 70mil, körde inte fortare än 70km/h under den tiden. Väldigt lugna inbromsningar och accelerationer också och mina däck höll inte direkt bra. Hade jag inte sålt bilen så hade jag varit tvungen att köpa nya däck vintern efter.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka