Vad menas med finspackel?

hej alla snackar om att man ska ha finspackel i slutet av allt. vad är igentligen finspackel för sort?



Svar på inlägget: Vad menas med finspackel?



pp 100?


ok tack


Finspacklet fyller i reoprna du slipat upp från förra spackligen, finare korn i spacklet än ex normal spackel. Är du duktig att lägga på finspacklet behöver du knappt slipa det efter.


hej finspackel är ett spackel du sprutar på men det finns i tub också men en tub kostar typ 1000kr men sprutspackel använde jag när jag laga sten skot


en burk plastic padding finspackel kostar inte mer än 170kr


stämmer nog lite bättre =0) brukar själv köra med biltemas glasfiber o fin spackel funkar utmärkt


Sprutspackel är värdelöst. det höjer sig då du sprutar inte mkt luft i det och då kan du räkna ut själv. sprutspackel slutade dem använda för längesen på lackfirmor om det inte inte är en lite simplare lackfirma då


Konstigt att det är så värdelöst eftersom det används på flyg och speciellt på glasfiber detaljer. Angående lackfirmor har jag därimot ingen anning men inte fan är det värdelöst iaf.


sprutspackel på vanlig sprayfärgsburk e inge vidare iaf.. spackla med paddings finspackel så blire nog bra





Är du lackerare eller plåtslagare?


Stämmer bra det=). inte heller det man sprutar på därför inte lackerarna använder det . Dem använder nått annat nu istället kommer bara inte på vad det heter just nu .


ok tack för svaren


MkIII-Manta:Sprutspackel har ungefär samma funktion ja, men sprutspackel brukar i regel resa sig för eller senare när man lägger på en 2K lack ovanpå.. Så en slipgrund är mycket bättre i det syftet.


Det är inte samma medel . men funtionen är den samma . skillnaden är att slipgrunden inte höjer sig . alltså det dem kör med nu lackeringsfirmorna .


Precis Tur att det är nån som inte är trött som jag just nu och kan förklara hur det ligger till





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka