Kjolpaket... fejk elle bra kvalitet?? HJÄLP!

Tja har köpt hem kjolpaket på postförskott från en privat säljare. Ja gick till posten och fick se hela paketet som är rätt stort! Sen så lyfte ja lite på den och fick till min förvåning känna att den inte vägde nånting!! Ska inte kolfiber kjolppaket väga nåt? Elle är dem fejk som lätt går sönder genom stenskott? Va väger era kjolpaket??



Svar på inlägget: Kjolpaket... fejk elle bra kvalitet?? HJÄLP!



kolfiber är väldigt lätt vad jag vet. Köper ju kolfiber saker för att få ner vikten på bilen.


Joo det är dem ju... fast dessa var riktigt lätta. Det känns som om stenskott tex skulle kunna förstöra kjolpaketet som inget!


det väger inte särskilt mycket när det bara är kjolarna.. vikten ökar ju sen när fronten o baken sitter på dom där metallfästena som originalen sitter på. och sen tror jag inet det spricker pga ett stenskott, då ska det verkligen va ett STENhårt skott=P större risk att isåfall lacken skulle släppa just där stenen kommer, men det e ju vardagsmat för alla bilar oavsett om dom e stylade eller ej


har du öppnat och kollat? kolfiber (äkta) är riktigt lätt och starkt, och då menar jag riktigt lätt


äkta kolfiber känns som det ska gå sönder bara man rör vid det.


coolt


Kolfiber är extremt lätt. ett vanligt kjolpaket i glasfiber väger mellan 15-20 kg. Kolfiber är 3-4 gånger så lätt som glasfiber. Så ett kolfiber paket borde inte väga mer än ca 5 kg. Men man ska inte glömma att även om materialet är tunt så är det mycke starkare än glasfiber.


kolla hur många lager du har. är där enbart ett lager BÖR du fundera på att lägga ett lager glasfiber på baksidan. Ett lager kolfiber är relativt klent trotts sin styrka. Bör helst vara två lager.


Ok nu har ja fått reda på att kolfiberna ska vara lätt iaf =P





Hur tar ja reda på hur många lager det är?


Som alla sagt. Kolfiber är lätt.. Min OMP Pista stol väger ca 6-7 kg, och då är det en kolfiber/kevlar blandning.


Mm... fy fan när ja lyfter dem känns det som om den aldrig kommer att hålla mer än 3 dagar. (Har redan fått ett fint hål från bussgods, som dock ska stå för det, hoppas jag!!!!)


tittar på de. svårt att beskriva. ett lager brukar bli ca 0.5-1 mm tjockt och ibland brukar man kunna se igenom de, (mellan vävningarna nu, inte för att de är genomskinligt) precis som du kan se igenom en cykel korg.


Ok tackar för tipset.. ska checka det så fort ja får tid!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka