Gjuta ögonlock, behöver verkligen råd!

Tjenare! Hade tänkt att få byggt ögonlocken nu tillslut! Nackdelen för min del är att jag inget garage har.. så jag tänkte om det är någon som vet om man kan guta av strålkastarn på något simpelt vis och sedan plasta i formen, såsett så kan jag ju hålla mig nere i källarn Ifall det nu inte är några problem att gjuta av, vad ska jag använda mig av till formen? Byggskum eller rekommenderar ni något annat? Alla svar, och helst många är välkomna MVH Falk



Svar på inlägget: Gjuta ögonlock, behöver verkligen råd!



Ja det blir kanon


Hade man kunnat lägga en soppåse eller nåt som man spänner upp över strålkastarn och sedan lägga byggskum ovanpå detta för att sedan ta loss allt och börja plasta? Eller klarar inte byggskummet av att hålla formen tro ?


Snarare att de flesta enkomponentsskum inte tål polyestern.


Okaj, nåt tips på hur man vet om det gör det eller ej? Eller om man kan välja ett annat material att använda som mall?


ögonlock kan du lätt bygga själv. 1. tvätta lyktorna. 2. sätta på tejp (silvertejp är bra och tjockt) 3. vaxa tejpen 4. blanda polyesterplast och lägg på glasfiberväv och pensla på plasten, gör detta 2-3ggr (eller tills du är nöjd) 5. rita ut på glasfibern var du ska kapa (plasta lite större än vad du tänkt så du kan kapa till rätt storlek/form) 6. kapa till glasfibern. 7. spackla och slipa tills du är nöjd. 8. lacka. 9. montera dem med tex. dubbelhäftande tejp från biltema (grönt skyddspapper, sitter riktigt bra) lycka till.


tacktack! Hur lång är torktiden ungefär? Tänkte för efter att man lagt på 3lager så kanske man kan plocka loss dem? Då jag somsagt inte har garage Sen hur många lager ska man använda ungefär?


Torktiden varierar beroende på hur mycket härdare du har i plasten och hur mycket ljus (UV) och värme plasten får under torkningen. Med en hyffsad värmefläkt och lite mer härdare än rekomenderat så borde det torka på ca 30-50 minuter utomhus i kyla. Plasten ska optimalt ha ca 20-30 grader. Tänk på att det är inte så lätt att plasta på vertikala ytor, plocka av lyktorna så blir det 100 ggr lättare.


Jag hade mkt längre torktid än så. Enligt vad jag hört så tar det ca 12 timmar om det är runt 20 grader där man gör det. Jag hade kallare än så å då tog det typ 2 dygn.


Okej, tack Tror faktiskt det blir lättare att plasta direkt på plats! Det är ganska plana i överkant.. tror bara det skulle bli bökigt att plocka loss hela skiten, dessutom kommer ju bilen behöva nyttjas samtidit som jag tillverkar dem! Men det går inte att göra någon form utav nåt slag då?





OK gör det själv hall och 1-2 burkar med glasfiber spackel,så borde du kunna göra en form på ca 30min.


Det är absolut smidigast att ha dom på plats, det beror alldelens på vilket glasfiber du använder också! mitt torkar på under en timma i rumstemp iaf kan ju säga lycka till


ska man göra ett ögonlock över blinkers också? lr ska man tillverka två? vad är snygast å lätast, syftar på iaf BMW nu! vet inte hur det ser ut på andra bilar..





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka