Rost lagning. Behöver hjälp för att få det bra.

Min 740 skall lagas ordentilgt från rost nu under vintern. Är ett projekt jag har antagit mig och vill självklart att resultatet ska bli bästa möjliga utan för stora hål i plånboken. Hittade en guide på aftonbladet med lite tips från självaste bosse bildoktorn: http://www.aftonbladet.se/vss/bil/story . 10,00.html Undrar dock om det är något annat jag ska tänka på. Har inte mycket pengar. Men tid har jag och energi/intresse. Även tips för lackeringen behövs. Har beställt speciell billack som kommer att sprayas på med burk. Alla tips är välkommna! Tack på förhand! //Ludde Tillägg: Tror detta var rätt forumdel att lägga det i. Annars kan väl någon snäll moderator flytta den?



Svar på inlägget: Rost lagning. Behöver hjälp för att få det bra.



var allt är det rost på den och är det många rosthål?hur mycke ska du måla på den? har du hållit på förut med nånting liknande,varit me å hjälpt nån kompis kanske? om int så kanske du har nån kompis som har erfarenhet av karosseriarbete som kan hjälpa dig! nog hadde ju bosse några bra tipps där som du kan följa!men tänk på att större rosthål måst svetsas! men nog tror jag de går bra för dej,bara du tar de lungt å int stressar med det då blir de inte bra! å sen kan du fråga här om du stöter på någo problem!


nja. om du kikar in i mitt galleri, vet in om du gjorde det, så kan du se all rost. all rost utom det på ena vänster bakdörr är bara ytrost som ska slipas ner och lackas. dock har jag skadan i dörren där som gått igenom hela dörren. har släkt på en skrot så när det kommer in en ska jag byta dörren men tills dess är det tänkt att den ska lagas med glasfiber spackel och nät. har inga tidigare erfarenheter utom att jag hobby lackat saker med vanlig spray färg. färgen har dock inte varit särskilt bra och likadant resultatet har dock en pappa som haft hittills 3 rostiga volvo och några andra riktigt rost burkar, laga rosten kan han, men han har skitit i om de blivit snyggt eller inte något jag inte gör.


nää de gjorde int jag, måste kolla!


såg just på bilderna! ser inte så farligt ut! men var nogrann med slipandet och spacklandet! bosses tips som gällde spacklandet och slipandet och målandet kan du nog följa så borde du få ett ganska bra resultat!men om det jävlas och du blir irriterad å arg så ska du inte fortsätta utan gå in och lugna ner dig och fortsätta senare för annars blir det inget vidare! så brukar de va åt mej ibland!


okej. kikade in dina bilar med. du har riktigt fin lack på din ena där, den jag kommenterade. har du lämnat in för den lacken eller? låter som ett bra tips. får lätt agressions utbrott om saker o ting jävlas haha. får dra lite el så länge medans jag lugnar ner mig då. har en del el att dra med på bilen så. sen förresten, ska jag lägga rostskydds primer under glasfiber spacklet? i så fall, ska jag lägga utanpå med eller? allt utom dörr lagningen ska ju hålla så länge osm möjligt.


laga hål ska du svetsa me plåt och över det spacklar du, min är lagad överallt me svets och plåt har en bild på min sida där vi har laga golvet kolla


Har rosten en gång kommit är det svårt att få den att försvinna helt genom att bara slipa ner den. Man måste va riktigt noga med att få bort alla rost porer som sitter i plåten annars kommer den tillbaka inom ett år. Bästa du kan göra är att slipa, svetsa det som behövs, kör på rost stop sen spackla upp bilen. Lycka till


Okej. jo den värsta rosten ska lagas med plåt men den mesta rosten på bilen är bara ytrost. Inget som gripit åt ordentligt som tur väl är. Tröskeln och hjulbaljorna är det som ska svetsas. Slipningen ska jag göra så noggrant jag bara kan. Rost stopp? är det detsamma som rostskyddsprimer eller är det en annan grej? Har 3 månader till mitt körkort innan bilen behöver vara klar så jag har bra med tid Tack för svar! Mvh Ludde


måste bara säga det att tipsen från bosse bildoktorn är riktiga tattar tips! Ska man rostlaga en bil gör man det med en svets annars låter man bli tycker jag då det för eller senare kommer börja rosta eller spricka up igen om man spacklar igen ett hål. Med tanke på att någon kanske köper bilen efter dej så tycker jag det ska vara ordentligt gjort då jag inte skulle vilja köpa en bil dom är fin i lacken men man vet att om något år kommer den behövas lackas om igen! Jag vet..har haft epa!! säger väl allt.





tittade på din bil nu! Skulle jag vart du så skulle jag köpt 4 nya dörrar till den och byta ut all plåt som sitter skruvad mot bättre begagnad på skroten då bilar på skroten inte ens e så rostiga som din 740;) får kanske ge 500/dörr på en skrot..har bytt alla dörrar på min bil då jag endast hade lite ytrsost på insidan av dörrarna..


hej, blev lite intresant om de dära med ytrost, kolla min bil och kommentera vad ni tror jag måste göra.


Ska man göra det riktigt bra: slipa bort ALL rost.....svetsa i nya bitar...slipa....tennspackla (om det behövs)...finspackla. Primer, sen lackering Var lite skeptisk till tennspackling innan, men har man väl lärt sig så är man fast.


ytrost e inte så svårt att få bort! måste inte byta dörrarna om de e ytrost på dem!


men, om man smörjer på nå rostätare sen spacklar man på det hur länge skulle det hålla?


Tycker det låter lite väl drastiskt att byta all plåt som är rostig bara för att inte slipa ner det. det är som sagt bara ytrost och med de tillgångarna jag har borde det gå att laga så pass att det inte bryter ut igen direkt. slipning, rostborttagande efter det. torka 100% torrt. rostskyddsprimer. glasfiberspackel(där det är som värst). finspackel. ett lager till rostskydds primer och sedan speciell billack utanpå det. tycker inte det borde rosta igen på ett tag i alla fall. Som en annan också anmärker på. observera att det, förutom på dörren, endast är ytrost. Dörren skall bytas så fort jag kommer över en ny och ena tröskeln ska svetsas om. Resten är enbart lacksläpp med ytrost som följd.


Är du serilös lr? Bilen är ju helt upprostad.. mitt tips är köp ny volvo. Mitt andra tips om du ska laga är.. köp nya trösklar och nya skärmar och svetsa på.. ingen ide att lappa.. är ju rost överallt! PS. Den där "special lacken" som man spraya med burk.. kallas inte de vanlig sprayfärg och är skit?


tänk på att du kommer bara hitta mer rost när du rotar i en sån bil. Jag har rostlagat en del! kolla inne i dörrarna hur dom ser ut ... det e mycke som döljs under ytan. Kan alltså bli billigare att hitta ett annat projekt eller nya(beg) delar. lycka till iaf.


Ta det lugnt och kom inte med angrepp. Rosten som du ser på bilderna går inte bedöma hur illa den är utan att se den på plats. som jag sa själv, det är mycket rost. men enbart ytrost. Dörrarna ska jag som jag tidigare sagt byta när jag kommer över nya. Och nej, special lacken kallas inte vanlig spray färg och är skit. Det är samma sorts lack som bilarna målas med på billackering köpt av en kompis som jobbar på lackeringsfirma. De köper in burkar med endast drivgas och trycker själv ner färgen i burken. Och ja, jag är seriös. Så JapMax.. Jag tycker du ska ge fan i o komma med angrepp eller helt enkelt lämna tråden om du nu inte kan hoppa över angreppen. Finns trevligt folk som faktiskt hjälpt mig i tråden och dessa tackar jag. Behöver dock fortfarande råd. Fettokissen. A jag ska kolla runt och jag är medveten om att jag nog kommer hitta mer och mer rost. Men jag har ekonomin till att laga upp den och kontakter med för den delen. tycker det är roligt att ha lite att göra. Även mycket att göra . Förövrigt är bilen lite speciell då det var en av mina kompisars första bil och han ägde den nästan 10 år innan jag köpte den. Det gör att det är extra roligt att fixa iordning den Mvh Ludde


Tjena. Jag lånar tråden lite snabbt bara, hoppas det är ok. Jag har en polare som har fått rosthål bredvid tanklocket, alltså insidan av öppningslocket. Och jag läste att om man ska laga det ordentligt, så ska man svetsa. Men det kan man väl inte göra där, bilen kommer ju övertändas Har även läst att man kan skära/forma från en ölburk och sätta dit och sedan spacka på fram sidan och baksidan och sedan lacka då allting, det lär funka. Eller har ni andra tips hur polaren ska göra? Tacksam för alla svar då jag ska informera honom. Mvh Pappi





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka