Är det lagligt med Sidomarkeringslampor?

Hej vet någon om det är lagligt med gula Sidomarkeringslampor på bilen. Såna som volvo v40 har ????



Svar på inlägget: Är det lagligt med Sidomarkeringslampor?



så klart sitter de på volvo så e det no godkännt eller om det e just den modellen som bara får ha det


om det är standard så ja... om inte så kan jag tänka mig att det kan bli lite problem med det men det kan ju gå igenom.. tvivlar dock på det.. möjligtvis om du har det så så att du kan stänga av dem med switch!


du få ha gula sido markeringar va jag vet det e inget olagligt.. jag hadde skinande sido bilnkers på min 240 och jag fråga på besiktningen och dom sa att bara dom blinka när jag blinka .. men det gjorde inget att dom blinka i otakt .. och jag körde me det i 1 år utan problem.. polisen sa inge.. för jag vet att gula sido markeringar får man ha .. som tex. släpvagnar och minibussar och så


bes säger inget trafipaxen GÖR däremot det i en eventuel fordons kontroll ... du kan få kopia på bötes punkter JAG fick typ tonade rutor fram. skämd sikt i vindruta (en liten board) fyra dåliga däck(på en audi s2 quattro). grovt utstickande föremål på lucka bak (vingen) OCH otillåten ändring köriktnings visare båda sidor fast lysande sken ... jag sa va fan det blinkar ju en då . då sa de att det inte ska göra det... Om bes och böter som följd .mvh johan


Enligt de trafikpoliser jag kommit i kontakt med får man ej ha sidopositionsljus om de ej är monterade från fabrik. Däremot har de sagt att skärmblinkers får lysa så länge den även kan blinka. SBP har dömt ut både mina sidopositionsljus och lysande skärmblinkers, så jag vet inte riktigt vad jag ska tro om saken egentligen.


Sidoblinkers är lag från och med -86, och på bilar som innefattas av denna lag får man ej modifiera sidoblinkers, så den lyser konstant och blinkar med busseffekt. Däremot har jag aldrig hört talas om att man inte får montera dit eget sidomarkeringsljus på en bil nyare än -86. Sidomarkeringsljus är nått SBP/trafikpolisen gillar, då det höjer trafiksäkerheten. Men, dom ska sitta rätt placerade, så dom ej syns framifrån eller bakifrån. Likaså vet jag inte om gult ljus åt sidorna, men orange är tillåtet. gult har man framåt vad jag vet, om man gillar den franska versionen på ljus. Ja, jag har haft långa samtal med både Svensk Bilprovnings teknikupplysning samt trafikpolisen om detta, då jag själv hade en Volvo 240 -83 en gång i tiden, där jag just modifierade sidoblinkers, och fick det godkänt på den. Så mina uppgifter är ej hämtade i luften, det är svar jag fått där SBP och trafikpolisen säger samma sak. Mvh/ Adde


Ursäkta om jag är lite off topic, men får man sätta fast sånna där gula lampor åvanför framrutan? Dvs som Hummern har, typ 5 stycken, lyser med fast sken och hela tiden.


Hej nej detta godkänner inte svenskbilprovning men polisen har aldrig klagat på mina men fick 2:a hos bilprovningen. Mvh Alexander


har kopplat om mina ljus så de lyser på original usa-vis, dvs orange positonsljus framåt och sidorna. dessutom är bakljusen konstruerade så att rött sken sprids rakt åt sidan också (som nyare volvo v70 tex) det som är lagligt av detta är sidoljusen, man får ha sidomarkeringsljus. däremot ej annat än vitt eller gult ljus framåt. ej orange. jag skulle nog få anmärkning på besiktningen om jag lät det vara, men tvivlar på att polöisen skulle vara så jävliga att jag fick böter för det. har klarat mig hittils iaf.





Precis samma här...! Fick också en 2:a på det...Har blivit stoppad för rutinkorntroll ett antal gånger nu så alltingen vet ordningsmakten inte om det eller så skiter dem i det..!


hej... När jag hade min volvo 460 så satte ja på sidorna på stötfångaren sidoblinkers från saab 9-5 som positions ljus o varken besiktning eller polisen sa något om det.


man får inte ha "usa" blinkers sken och inte sidomarkörer som lyser konstant heller. Inte här uppe där jag bor, bilprovningen säger nej direkt.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka