Taksänkning volvo 245

Vi håller på med en projektbil i skolan (Volvo 245) det ska pulas ganskla mycket men det svåraste med detta projekt är taksänkningen. Vi har inga ritningar och hittar inget användbart på nätet, VI BEHÖVER HJÄLP!!! Om någon har en bra sida eller alternativt MYCKET byggbilder på en egen säkning så skulle det uppskattas enormt. Bilen kommer hamna här på garaget inom kort, Läs denna tråd för att få användarnamnet.



Svar på inlägget: Taksänkning volvo 245



www.teamxracing.setaksänkt 142 som nig nog har sett.. gå in på bilder tryck på tottes taksänkta 142


Kolla här: http://sfro.com/takchoppning.html


aa den har jag redan sett men tack ändå


upp


det man får göra är ju att mäta noggrannt! Sen så kpar man av taket i 2 delar då taket måste förlängas vid taksänkning då a-b-c-d stolparna inte är raka sen får man korta ner rutramarna på dörrarna så dem passr med det lägre taket..osv..Går du karosseri borde du väl ha lite fantasi tycker jag då det krävs rätt mycket av det när man går en sån linje!


man får snarare kapa taket till minst 4 bitar för att det ska bli bra, glöm inte att svetsa stag i bilen annars kommer den troligen sagga ihop lite.


visst har vi både fantasi och förstånd, men samtidigt har vi inte extremt mycket tid och vi har EXTREMT mycket att fixa på bilen. Så bilder, ritningar och annat som man faktiskt har nytta av skulle vara bra... Tack på förhand.


precis


det vet vi, vad vi letar efter är ritningar, bilder och olika ideer på vilket sätt som går fortast/blir bäst när man taksänker, finns ju en del olika. men tack ändå





det måste väl finnas någån som har byggbilder, ritningar lr annat om taksänkning?


vi har en bilbyggarbok i skolan där nästan allt står om när man bygger om en bil...Kolla reda på en sån bok på bibblan lr nåt..


Sänka själva taket e ju inte så avancerat.. mät noga, tänk 2gånger o kapa 1gång Det som är jobbigt är inpassningen av rutor och rutramar i dörrar... Lycka till! mvh//tompa


Här har du en länk till ett taksänknings bygge i USA, med mycket bilder. (Gissa vilken bil de sänker? ) Principen är likadan för en 245a, bara lite mera tak på en 245a. http://www.fiero.nl/forum/Forum2/HTML/066331.html


Alternativ två, är att luta vindrutan bakåt. Då måste taket kortas istället.


Du har inte lust att kolla upp vad den heter???


Nu har vi ändrat oss lite, vi kommer bygga en taksänkt Pick-up istället, det blir både lättare och snyggare i min mening... Men mestadels för att det är ett mål som går att nå på endast en termin kvar i skolan... samtidigt som vi ska göra mycket annat också





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka