Kolfiber vs Glasfiber

Ja har beställt en kolfiber huv som kommer hem nästa vecka, och nu har ja kommit fram till hur ja ska lacka bilen. och då måste ja lacka 10cm på varje sida av motorhuven. och då undar jag om ja ska lacka på min kolfiberhuv eller om ja ska köpa en glasfiberhuv och lacka den svart o sen lacka sidorna i den andra färgen? Själv tykker jag det är snyggast med kolfiberhuven men känns lite jobbigt o lacka lite på en huv som kostar många tusen lappar. Så vad tycker folket?



Svar på inlägget: Kolfiber vs Glasfiber



Sjukt dumt att köpa kolfiber och sedan lacka över de... de e ju de som e halva grejen att folk lägger märke till de så om ja vore du skulle ja nog fixa mej en glasfiber huv och lacka över den ist. Annars e de inge som kmr att lägga märke till att du har lagt ut en större summa pengar för nått som lika gärna kunnat vara gjort av glasfiber! Mvh Tommy


Nee man asså ja ska ja bara lacka ca:10 på höger sida och 10cm på vänster sida, förstår du? Så ja ska juh inte lacka över hela huven bara lite liksom.


Ja nu förstår ja sry lite trött... jaa men då skulle ja nog köra över kolfiber huven...


Okej vad bra:) hoppas det är fler som tykker så.. tack för svaret..


tjaa nån som vet vart man kan köpa kolfibermatta som går å klistra på olika saker??


Håller med, jag gillar när man lackar lite på kolfiberhuvar! Det ballaste tycker jag en polare hade, Hela kolfiberhuven var lackad i bilens färg förutom en liten text i hörnet där dom haft en dekal när dom lackat som sedan togs bort så man såg att det var kolfiber


kör på kolfibern


Kolfiber!!! det enda riktiga


men glasfiberhuv väger väl ungefär som en kolfiber? Själv skulle jag vilja ha en kolfiber huv till min bil samt baklucka men finns ej till min har en Nissan primera 2,0e GT p10 karrosen





Kolfiber vinner i lägre vikt med hästlängder Är även betydligt mer hållbart oxå.


Om det går så hadde jag nog helst inte lackat på kolfibret utan försökt lägga om min lackningsidé ¨på nått annat sätt..


Du har redan köpt en kolfiberhuv? Lacka dina sidor.. de blir kanon.. låter dumt att köpa en ny bara för att "spara" den finare.. vad ska du med den till annars?


lacka på kolfibret.. kommer ju andå synas att det är kolfiber i mitten vad jag förstår.. Du gav även mig lite idéer.. hehe man tackar.. och lycka till med din bil..


Det är ju "racing" när kolfiber finns där men inte syns... Kommer att ha en del hellackerade kolfiberdetaljer på min bil till nästa säsong. Kommer öven ha en del som inte är lackerade alls (förutom klarlack).


Hehe nice att man kan ge andra bilbyggare ideér:) Det blir Kolfiberhuv med lackade sidor. Tack för alla svar.


Varför ska du lacka sidorna ?


För att jag ska ha en svart rand över bilen som är typ ca:1 meter bred. och då måste ja lacka lite på motorhuvens sidor så att det blir jämt över bilen.


Antingen tycker man det är snyggt eller inte och köra runt med en svart huv, sedan finns det ju dom som bryr sig om att göra bileen lättare. Då kanske det inte spelar så stor roll om man lackar eller inte.


Förstod inte vad du menade?





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka