lackfärgen fäster inte

Tjena jag lackade inrednings detaljer på min 740 idag men färgen fäster inte. Jag har inte slipat något på plasten så det är kankse där för?



Svar på inlägget: lackfärgen fäster inte



Finns nåt som heter "plastic primer", är speciell grundfärg anpassad till plast... använd det, så ska du se att de går fint... din färghandlare vet mer //tompa


plastdetaljerna inne i bilen är ofta sprejjade eller rengjorda med medel som innehåller silikon.. det gör att färgen inte vill fastna.. men testa å göra rent med tex thinner, försiktigt me thinnret bara för ligger de på för länge och du tar för mkt så kan plasten smälta.. däremot får du bort silikonet=)


Ok. så det räcker inte att slipa då?


nejnejnej.. Ta plastprimer som turbotompa säger... Det är ju en särskilld grund som gör att det fäster på plasten.. Fast du måste ju dock rengöra plasten innan ifrån silikon.. lycka te!


Först tvättar du rent med thinner. För att få bort allt damm och smuts och även siliconet. Sedan använder du Plastic Primer och därefter på med lack och klarlack. Lycka till.


finns en produkt som heter silikonentferner som är till för att ta bort silikon, bör vara bättre att använda det än att använda sig av thinner...


nästan alla plastdetaljer som finns i bilen har silikon på sig... ta tinner ir en sprej som tar bort silikonen sen ska du se att färgen fäster... men du kan lacka på silikonen men du kommer att märka att du kommer att få små ringar ilackan (fågelögon) detta är silikonen... jag har själv råkat ut för det...


var köper man tinner?? hur mkt kostar det?


På närmaste ok mack!





Självklart måste du alltid matta ner ytan innan det läggs på ny lack! Mvh/Tobbe


biltemas silikonbortagare fungerar riktigt bra....





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka