japsdämp på orginalavgassystem volvo 240

vad är bästa sättet att montera den på för sett och blir det råare ljud



Svar på inlägget: japsdämp på orginalavgassystem volvo 240



större avgas typ 2,5" -3 o sen japs i slutet


Han vill väl ha den på orginal avgassystem om jag fattar det rätt? men jag förstår inte vad du menar med bästa sätt? det är ju bara att montera den? kapa av bakom sista burken, sedan ersätta med rör och japsen?. Mvh Kevin


jag vill att det ska va tätt och inte läcka nånstans jag kanske struntar i japsdämp vi får se jag vill att det ska bruma på som fan blir det rått ljud i en japsdämp eller


ljudet kommer inte från själva dämparen så det blir olika ljud på olika motorer med samma dämpare


jo men jag undrar om japsdämparen inte dämpar ljudet eller ska jag köra utan ljuddämpare


Byt ut hela systemet till 2 - 2.5" raka rör istället? Då får du ju ett skönt ljud.


det kommer fan bli så hehehe ska bygga nå system så det blir dubbla raka rör och slänga på ett extraktörrör


Jo men då kan du inte förvänta dig av att bilen ska gå bra om du inte låter den ha lite motstånd, som en ljuddämpare ger. Japsdämparen dämpar inte ljudet, Med tanke på att själva japsdämparen är runt 4" oftast, så ger det mer area om man nu säger så, till avgaserna att komma ut.


Japsdämpare e mer en resonanskamamre än en dämpare!! Det helt klart låta mer med en Japs än bara rakt rör! Men ändå så tar Japsen bort jobbiga ljud vid jämnfart så kör på det! Jag e jävligt nöjd med min!





då ska det bli en sån nästa månad eller när jag har jobbat i hop så jag får råd med ett tre tums system och så


eftersom du har förgasare så måste du ha motstånd i systemet. annars tappar den all effekt.


lånar detta forum då xD ska köap en japs nu när löning kommer till min 240 bara för ljudet skull orkar ej bygga nytt system när jag kanske ska köpa ny bil om något halvår.. men orginalet är förlitet visst kan man hitta typ en adapte rpå mekonomen? men vad går det på? Och sedan tänkte jag på hur ska jag fästa den? bara vanliga rör klammor med lite tätning? eller måste ja typ försöka hänga fast den i chassit också?


Rörmuff finns på mekonomen å de står säkerligen va den går på oxå på deras sida=) Rörklamma å lite ljudämparpasta går..Men hur länge de håller vet ja inte me pastan.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka