Celica 86-89 Styling

Har en gammal celica som jag har intresset av att snygga till, smälde motorn i den första (86:a) och fick därefter tag på en identisk (87:a) så nu har jag en som rullar samt 100% reservdelar till den nyare så att säga, undrar om det finns några tips för vad som borde stylas så att säga, blir mitt första bygge.... Har kollat överallt och lite till efter bodykitt/delar men hittar praktiskt taget inget hittat nåt enstaka men det e inte så snyggt. Har funderingar att bygga själv i glasfiber men har ingenstans att vara typ... Det jag gjort så här lång är att färga mittenkonsollen röd eftersom bilen i sig är röd, tagit av orginal vingen (3 delad) och spaklat/slipat igen hålen och lagt på lite ny färg över det så det ser helt/rent och snyggt ut igen.... funderar på vinge men hittar inget snyggt billigt på någon svensk sida så jag funderar även där göra en egen i glasfiber.



Svar på inlägget: Celica 86-89 Styling



Om du har stålar och kunnande, satsa på å göra egna grejor.


Jag hade en likadan innan en vit jag har en bild på min sida du har ett komplett kjolpaket rill den på realcar.se om vill lägga ut 10-15 med lack så att säga


Som svar till brillmongo, jag har egentligen väldigt dåligt med både kunskap och ekonomi... men jag har nog mest lust till göra eget och lära mig, och jag tror nästan det blir billigare så i slutändan ... allt kommer gå ganska progresivt så att säga... som svar till Isröd, jag har inte änns 5 bloss och läga på sånt just nu ... som jag skrev ovanför om jag skulle köpa klara saker hade det blivigt delar dvs, front sen bak & sen sidor... osv.


Jag tänkte mig smått nåt i still med att göra en glasfiberhuv och ev. även göra främre sidoskärmar av glasfiber och även en vinge i glasfiber för att lära mig tekniken osv. Och om man känner sig mogen för det senare gå över på bodykit i glasfiber. Finns det något spec. man ska ha i åtanke för dessa saker (förstärka osv, mest med tanke på skärmar/huv).





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka