hajfena istället för vanlig antenn

igår kväll fick jag för mig att göra en hajfena till bilen. hade precis polerat bilen och ville göra något mer. då kom iden om hajfenan. jag sprang runt och letade efter frigolit men hittade inget, då kom tanken "varför inte använda vanligt stearinljus?" slut på pratet, här kommer resultatet: detta är min utgångspunkt. originalantennen till höger. ljuset gröptes ur för att infästningen i taket. efter detta så täljde jag och slipade till formen jag ville ha. sen ett lager glasfiberväv och polyester efter glasfiberväven så skrapade jag bort allt stearin innuti formen jag gjutit. sen är det till att spackla i all förbannelse resultatet nästan färdigt (kallt i garaget, ca 10-15 grader. satte dit ett element på låg effekt.) den ska slipas ytterligare för att bli av med damm och annan skit som sätte sig under lackning. måste ursäkta för suddiga bilder, men vad tycker ni? i hålet som ståltråden går igenom skall en skruv sitta och hålla fast hajfenan. jag återkommer med en bild på resultatet på bilen när färgen har torkat.



Svar på inlägget: hajfena istället för vanlig antenn



jo visst men hur ska du få den funka, ta emot signaler lixom? annars bra!


lyssnar aldrig på radio, men mottagningen blev ok (visst sämre än original). det är mer en utseende grej.


hade hellre köpt en på hova.com för 300:-


näe, för det första var det inga som jag ville ha (gillade inte designen). för det andra så klistrar man fast dom (jag skruvar fast min) och för det tredje så är det alltid roligt att kunna peka på en del på bilen och säga att: "den har jag gjort själv"


Hehe nice gjort


hehe inte för å klanka ner på ditt arbete MEN d e snyggare helt utan lägge en slinga uppe i taket eller nåt vid bakrutan.. ja har nog min antenn i framrutan eller nåt..ja vet faktiskt inte men bra mottagning är det överallt å ja har ingen antenn heh


men jag har ju hål i taket! kan ju inte lackera om hela taket för att bli av med antennen!


var ute nu och monterade den färdiga antennen. före och efterbild: edit: fenan skall lackeras i bilens färg, men jag väntar lite med det (har lite andra saker som jag ska lackera). det blev mattsvart sålänge.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka