Audi 100 Avant -1994 - tips?

Tjenare, ska få min farsas Audi 100 Avant 2,3E -1994. Det ända som är trasigt på bilen är motorn, så vi har köpt en ny motor. Hittade en för 5.000 Den gamla motorn hade gått nästan 27000 mil och den nya har gått ca 16000 mil. Dock av årmodel -1993. Jag tänkte bara om ni har några tips på vad man kan göra med bilen? Vill lägga max 10.000 Tänkte fixa så den blir mer stilren. Bilen:http://www.garaget.org/?car=33170



Svar på inlägget: Audi 100 Avant -1994 - tips?



Till att börja med skulle jag ta bort alla blinkers som är oranga och sen montera dit vita! Otroligt skillnad. Sen en sänkning och en uppsättning större fälgar är ju aldrig fel.


börja med vita blinker och nerlackning, lite sänkning vore inte dumt heller


Tona rutorna.


ingen nerlackning... ser bara risigt ut på dessa bilar. jag hade börjat med (som jag gjorde på min): 1. vita blinkers fram och sidor. 2. sänkning och 17" fälgar. 3. kamei grill och tona rutorna.


Okej, tack för svaren. Ska köpa vita blinkers så fort som möjlig, den nya motorn ska i först. Sedan till våren, sänker jag den och köper fälgar. För det ser kanske lite dumt ut, om man endast sänker den nu, och köper fälgar till våren? Eller vad säger ni?


det ser aldrig dumt ut med en sänkt bil! däremot kan det se lite knepigt ut med stora fälgar utan sänkning...


Hehe okej, vad kostar det ungefär att sänka bilen? Hur mycket ska man sänka? Vart kan man få tag i en kamei grill?


kolla mitt pm


Jag hittade ett kjolpaket på http://www.amt-tuning.lv Tänkte bara fråga, om det är mycket jobb att sätta på ett kjolpaket? Är det bara att ta bort originalet och sätta på det nya, eller behöver man spackla och hålla på?





mycket jobb eller ej beror på vem du frågar en sak du bör tänka på är att dom flesta kjolpaketen aldrig är "bolt on" fast tillverkaren påstår det, brukar jämt vara något man måste fixa och trixa med innan det sitter perfekt. men har du inte tummen mitt i handen är det inget större problem.


Vita blinkers är på nu, blev väldigt nöjd. Gjorde faktiskt en del på bilen


det gör en jäkla skillnad! såg att du skulle byta växelspaksdamask, har du hittat någon? jag fick tag i en kille via blocket som sydde upp nya i skinn, man skickade bara in plastramen så sydde han en ny.. kostade runt 400,- men det var värt vartenda öre tycker jag! ett enkelt tips, lacka den kromade listen runt grillen mattsvart. men låt ringarna vara kromade!


Jo, växelspaksdamasken skall bytas. De ska sy en damask på mitt jobb. Så det har jag redan löst. Men tack för tipset Kommer förmodligen blir en sån här grill ungefär: Men ditt tips ser säkert bra ut också.


mitt tips var bara en enkel lösning på att snygga till org grillen, själv körde jag med kamei grill:


Det där var faktiskt riktigt snyggt, vet du vart man kan få tag på en kameigrill?


köpte min hos bilmodehuset...


Tackar Tackar


En fåga angående vita blinkers. Vart får man tag på sådana? Köpte du dina via internet eller? Har nämligen en a6 -95 som skulle behöva en tillsyn för att få bort den där gubbiga känslan man får när man ser den. Annat är förvisso också under projektion, men just dom vita blinkersena undrar jag vart jag får tag på?


Frontblinkersen köpte jag via http://www.stylingkompaniet.se/ Kostar: 550:- paret. Och sidoblinkersen köpte jag via biltema. Kostar: 139:- styck (har jag för mig) Tror även stylingkompaniet.se har sidoblinkers.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka