BMW, vad kan göras?

Tjena.. jag har en bmw 325i coupe E36. Den är chippad med sportavgassystem och sportluftfilter, men är sugen på att göra något mer.. någon som har något roligt tips?? har funderat på att slänga in en kompressor.. men det är mycke pengar och frågan är om det e värt det?.. Tack för alla tips och råd!



Svar på inlägget: BMW, vad kan göras?



Ny Kam/Kamaxlar blir rappare i motorkaraktären


turbokonvertera kanske ett alternativ men det kostar ju å


kompressor e långväga dyrare än turbo sen får du ju ut mer effekt me turbo.. eller kan få ut mer rättare sagt..


tänk både en och två gånger innan du konverterar. Vet inte hur mycket din motor klarar av men om du ska ha kompressor eller turbo så bygg motor först. Finns ju inga gränser på hur dyrt det blir. PPF bygger en motor åt en kompis och det har kostat hur mycket som helst men han siktar på 750hk i sin e30 dock. Men det är fränt...jäkligt fränt!


motor som du har ska nog klara av en del. vet ju dom som kör me e30 325:a å turbo så dom ligger på runt ca 260 hästar me allt orginal. så så länge motorn är i bra skick, vill säga inte knackar, blårycker å annat så ska de nog gå å kräma ut en hel del ur en e36 325:a. själv kommer ja hamna på runt 200+häst på min 320 när ja e klar och då byter jag till: * värre kam * hårdare ventilfjädrar * nya vipparmar * 528 spjällhus * 528 llm * 528 spridare * 325 insug * race tändstift * chip * 2½" avgassystem 2st simonsburkar * extraktor * alla packningar nya * planad topp enligt va grejerna ska ge var för sej så e de beräknat att bli på 200+hästar men man ska inte säga för mycke, exakta siffror kommer senare när allt e fixat å den ska mappas å hålla på å finpilla de så de blir riktigt...





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka