lackera kofångare hjälp.

hej alla. har funderat på att lacka kofångarna på min bil, tycker inte om dom just nu. mycket vackrare som 3serien har från -88 frammåt. men detta med att måla krom, hur blir resultatet? kan det bli likadant som original på -88 orna? eller blir det mera blankt/blänkande? hur ska jag gå till väga för att lacka isf? slipa, primer m.m.? samma nyans som bilen såklart.. några tips, synpunkter?



Svar på inlägget: lackera kofångare hjälp.



Det beror på vilket material du ska lackera. Är det glasfiber så är detta en bra lösning: Slipa med fint våtslippapper först så att lacken har något att fästa i, grudlackera med primer, låt torka, slipa primern ytterligare med fint våtslippapper så det inte bildas repor, lackera sen med den färg du vill ha. Låt färgen torka några timmar (beroende på temperatur). Efter det klarlackar du om det behövs ( det finns lacker som inte behöver klarlackas men det blir oftast bättre med klarlack ändå, det beror ju på hur blank nyans du vill ha också). Låt delarna stå ett par tre dygn minst om inte längre så att färgen blir genomtorr (kan ta upp till en vecka om temperaturen i luften är låg) . När allt är klart med lackeringen rubbar du upp lacken en aning med rubbing, sen vaxar du på det. På vissa plaster måste du ha ett säskilt medel under innan du börjar med primern/färgen för annars kan färgen spricka efter ett tag. Mvh / John


ok tack hjälpte inte i detta fall eftersom det är riktigt krom..alltså inte glasfiber, men endå bra att veta.. något tips på krom då?


Jag har lackat kromet på min 750 från 88, körde först det repigt med 120-papper, sen drog på primer, slipade med 200 och drog på primer igen, därefter lack i 4 lager. Edit: på slutet var det papper ända mot 1200, ska väl tilläggas, det körde jag mellan lack-lagren. Bästa är om du kan få tillgång till kompressor, isåfall så köp Pansarol i den färg du vill ha och förtunna den lite och spruta på, då behöver du bara se till att det är fettfritt, sen sitter det. Jag provade ta hammarn o slå på en pansarollackad list, galet märke i listen men lacken sitter. This is not the best way, just my way and it works


tillgång till kompressor finns jo, men blir väl no endå handkraft som gäller man kan väl få färg på burk (alltså samma lack som bilen, bara man kan färgkoden) vad kan en sådan sprayburk kosta ungefär? och tack så mycket förresten, kan man få se en bild på din 750?


Missade att kolla färgen på din bil, pansarol kanske inte går att få i rätt nyans, annars är den slitstark som fasiken. Färdigblandad färg kan du t.o.m. få på sprayburk i rätt färgkod, kostar kanske 2-300kr per burk, du behöver kanske 2-3st, de är tvåkomp. direkt i sprayburken så det är färskvara, d.v.s. inget man ska låta stå. Bild på min 750 finns i projektforumet, ska försöka lägga in en bild på de lackade listerna senare idag.


jo vet redan om var jag kan köpa färgen så det är inga problem..250 kronor tror jag det var.. köper 2 st och hopas det räcker du har en grym bil polarn





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka