Lackerings råd

Hej kolla runt på lite olika trådar om lackering men fann inga bra med råd och sånt kan ingen som är bra på ämnet sätta sig och skriva ner lite olika saker att tänka på vid lackering. Typ tid mellan lagren när man ska lägga på klarlack grund och såna saker. Vd som skiljer sig i att lackera plast mot att lackera metal och sånt. Såg att det fanns en bra klistrad tråd om slipning så det behöver ju inte vara me.



Svar på inlägget: Lackerings råd



skriv vad du vill lacka så kan jag hjälpa dig.


Mina alu fälgar och plastdetaljer i motorrumet. Fälgarna vill jag lacka i en solid svart lack och plastsakerna i en blåmetallic.


pulverlacka fälgarna för bästa finnish bonnafärgning e bara tvätt o slip o sen svart sprayfärg:)


Fälgarna skulle jag lämna till en lackerare och låta han utföra förjobbet och sedan pulver lacka. Plast detaljer:*Slipa så det blir jämnt, hur grovt slippappret ska vara bestämmer du själv med tanke på materialet. *Plastprimer *Våtslipa plastprimern för att få en så jämn yta som möjligt. *Applicera lacken, står på burken hur många minuter du ska vänta mellan varje lager. *Applicera klarlacken, skulle vänta tills dagen efter(står också på burken hur länge du ska vänta.)


OK men jag tänkte lacka fälgarna själv eftersom jag inte tycker att de e värda att lägga ner pengar för pulverlackering. Jag ska ändå byta så fort jag har sletet ut gummit på dom.


har du tänkt och lacka fälgarna med gummit på? i så fall maskera ordentligt.. och ett tipps.. lägg in en fot hos min far


Jag hade tänkt att ta bort gummit först och sen så tänkte jag kolla om jag kunnde låna lackboxen en stund.


http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=19245


Den länken är ju bara om olika typer av lack inte om hur man använder sig av dom och sånt.





Fredrik och Youngblood. Vill ni lägga till något i den klistrade tråden för att klara av "standardfrågor" - skriv ner det i ett pm till mig så lägger jag upp det. Göran Moderator


Mycket bra initiativ det var det som var meningen med hela den här tråden tack!!!


Om det inte är så noga med fälgarna så föreslår jag hammarlack... Så gjorde jag och fick därefter ett fullt acceptabelt resultat!


Penselmåla du färgen eller går det att sprutmåla med den??


Hammarlack är bra lack men jag tror inte på ett bra resultat på ett par fälgar. Verkar som du vill komma billigt undan så åk till biltema och köp deras så kallde "Fälgfärg" Finns i flera olika färger också ^^


Va tror ni om att köpa vanligg lack och lägga på 2-3 lager klarlack borde de fungera??


Njae, jag själv tror inte det håller någe vidare. Varför tror du man pulver lackerar delar som utsätts för mkt slitage ? Röstar fortfarande på fälgfärgen eftersom den är anpassad för att sitta på fälgar och utsättas för mkt slitage.


ok jag kör nog på de..





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka