Lacka / måla bodykit osv.

Ja, som topicen säger, så ska jag nu lacka eller måla, vad ni nu vill kalla det, både mitt bodykit, (fram, bak, sido) ett komplett dvs, och även en vinge, och motorhuven, vad hade det gått på? kan man göra det själv och få det bra? vad behöver man för det? ja, hur som helst, tips ifrån er, vill iaf ha det bra, bilen är nu röd (mazda ordinarie röd) tar det gärna billigt, om man gör det själv, men vill inte att det blir allt för skabbigt osv tack på förhand!



Svar på inlägget: Lacka / måla bodykit osv.



Jag skulle inte göra det om jag inte visste vad jag gjorde, gör du det? ... Frågan är ju vad som egentligen är billigast? Om du gör det själv tar det ju upp en del tid och material. Hur äär ditt bodykit nu? Är det klarlack på alla delar? Är det så är det bara att börja slipa


njaa, det är inte klarlag på... det är pappa som kan, men jag känner mig lite osäker iaf känns ju alltid bättre ifall någon som är "säker" på vad dom håller på med gör det, han anser att han kan det, vet jag ju iofs inte, det kanske han gör, men skiljer det inte mkt i priser så väljer jag hellre att ngn annan gör det priser osv om man lämnar in det? per del / för allt?


Fick ett pris från Bilfix i Angered (Göteborg) på 2500 kr för att lacka en frontspoiler plus en vinge. Ångrar att jag inte lät säljaren i England göra det åt mig, han ville bara ha motsv. 1000 kr per del.


Har man bara rätt utrustning så är det inte så svårt.. har dock aldrig lackat bildelar men det kan inte vara svårare än en svingarm på en mc. Vad jag vet man behöver är väll färg spruta och en bra kompressor.. om vi tar huven som exempel så är det bara en stor yta att lacka så hänger du upp den så borde det inte vara så svårt.. typ som att spraymåla en vägg Glöm bara inte grundfärgen.. Om du glömmer den så kommer rosten att sakta men säkert krypa fram efter någon vinter eller två.. //SkyNard





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka