Rattnav till Golf III

Jag har ett problem. Jag har en Kahn-ratt utan rattnav som jag vill sätta på min Golf III. Där i sitter originalratten med inbyggd airbag. Vilket rattnav passar? Har sett flera Golf III med annan ratt och nav. Frågorna är: Var hittar jag ett rattnav idag? Kan man använda Golf II navet? Hur demonterar jag originalratten? Vad händer med airbagen osv. Vill inte riskera att den ska utlösas under demontering. Tacksam för svar snarast.



Svar på inlägget: Rattnav till Golf III



På nån sida där de säljer den ratten?


Är det så enkelt? Behöver man inget speciellt anpassat till bilmodellen?


Vet inte hur det e med airbag. men antar att sånt måste göras av kunnig personal på verkstad


åk till mekonemen eller nått å kolla, brukar vara samma nav till de flesta rattar har ja för mig!! men du måste ha ett nav spec för golf3 iaf!


Jag har köpt ett nav som passar golf III nu. Hur är det när det gäller byte av ratt? Jag hörde med Micro där jag köpte navet att jag skulle kolla med besiktningen först, men sedan skrev en kompis att om det inte står något om airbag i pappren så är det fritt fram att byta oavsett tillstånd från besiktningen. Har han rätt? Vad är säkrast att göra?


Du behöver inte ha airbag i en bil för att den satt där original, dom säger inget på besiktningen om det heller. Har själv bytt ratt & nav på min golf 3 för 2 veckor sedan och det gick på 10minuter med en avdragare och liten hammare. Om du har en golf 3 med airbag original så sitter det en tjockare distans med splines på rattens egen stång som du oxå måste ta bort ifall du inte köpt ett nav speciellt för en golf 3 med airbag, navet har grövre mitthål och den trycks ihop vid en kollision, den har en så kallad krockzon. För en golf 2 & golf 3 har samma nav ialf golf 2 av senare modeller och alla golf 3 92-98. Så ett vanligt nav passar om du tar bort den tjockare grejen som sitter på ratt stången för under den sitter det splines för du kan ha på ett vanligt nav på. Bara att du frågar mig om du har problem eller nått, för bytte min ratt för 2 veckor sen som sagt.


Bra inlägg. Men vill du göra en beskrivning hur jag ska gå tillväga för att ta bort ratten med airbagen? Annars lär jag göra något fel och då vill man ju inte ha kudden i trynet . Jag har köpt ett nav på micro "VW Golf 89-" så det passar. Inget airbaganpassat tror jag. Ska ju ha min nya Kahn-ratt istället.


Jag överlät rattbytet till verkstaden, men de kunde inte med all säkerhet göra det för att det var något med airbagstången eller vad han nu sa. Han var tvungen att svarva något och bla bla bla. Är detta sant tro? Ska det vara så avancerat?





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka