När kan man ta klarlack?

Hej haj har lackat en sak på min bil utvändigt. Färgen på bilen är grön metallic så det förjde med en klarlack burk när jag köpte färgen. Jag undrar hur länge behöver jag vänta efter jag lackat med färgen tills jag använder klarlacken?? //Gasgas



Svar på inlägget: När kan man ta klarlack?



Jag kan inte ge någon exakt tid men man bör vänta tills det att färgen har börjat torka lite. Man ska dock inte låta den torka helt innan man lägger på ett lager klarlack, den ska läggas på så att den verkligen täcker ytan men utan att det blir rinningar. kan va lite svårt å få rätt teknik men pröva på något annat innan. Och med en del klarlacker så kan det se lite missfärgat ut innan den har torkat helt men det försvinner när det är torrt.


Ok tack för hjälpen


Fyller i med att säga att när basen (färgen) har torkat så blir den matt. Till skillnad mot när du lägger basen för då är den ju blank. Så klarlacken lägger du när basen har blivit matt. Jätte enkelt. Lägger du klarlacken för tidigt kan ytan bli lite halv matt fastän du har klarlack. Tänk på det! Vidare så blir det inte perfekt första gången. Man får prova sig fram. Tålamod är ett nyckel ord. Lycka till!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka