Frågor om gjutning.

Tja! Som ni ser äger jag en Peugeot 605. Jag vill göra den speciell och styla om den, men finns det färdiga spoilers till den? -Nej det gör det inte. Så det är bara att försöka tillverka det mesta själv. Så jag tänkte börja med grillen. Jag har gjort en ritnig och en mall för hur den ska se ut. Sen tänkte jag använda Bonocell att göra formen av. Sen lägga på polyester, fibermatta, polyester igen och slipa. Tror ni det funkar? Att göra så kallade formar att gjuta i förstår jag ingenting av, det låter mkt enklare att göra formen som den ska vara och sen gjuta utanpå, alltså pensla utanpå formen istället för innuti en form om ni förstår vad jag menar. Har ni andra tips så kom gärna med dom. MVH / John (En kille som vill lära sig)



Svar på inlägget: Frågor om gjutning.



Tror det funkar bra, gjorde ungefär som du beskriver för att förlänga en vinge 10 cm, funkade jättebra. Glöm inte nån form av "fuktspärr" typ gelcoat efter polyester/fibermattan-lagret då detta släpper igenom fukt och kan göra att lacken blir sunkig efter ett tag (gjorde de misttaget själv ;-P ) Göra form är väl bara nödvändigt om man ska tillverka flera sedan... Mvh Roggan


Du vill nog ha mer än bara ett lager matta. 3-4st borde räcka. Glöm inte gelcoaten som sagt, kan även heta topcoat.


Det var någon tråd här på forumet för ett tag sen som innehöll en länk till en snubbe gjorde en exakt sådan form som du pratar om (tror jag) den var skitbra ska ska koll aom jag hittar den!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka