Handsfacket i baklås, Volvo 850

I mina föräldras volvo har handsfacket gått i baklås och jag har försökt att få upp det utan att lyckas. Jag vill inte ta i med våld för jag vill inte ha sönder något. Är det någon som vet hur man på ett smart och bra sätt kan på upp handsfacket utan att förstöra det så mycket? Jag har provat låsa och låsa upp det men inget händer så nånting har gett upp. Alla tips uppskattas.



Svar på inlägget: Handsfacket i baklås, Volvo 850



kör in en mejsel o bryt så att du får in fingrarna, sen sliter du bara..


Jo fast då förstör man så mycket, det var inte tanken. Men jag sa ju att alla tips uppskattas så tack ändå .


det är enda sättet, tro mig... att skruva loss handsfacket går ej då många utav skruvarna sitter innanför luckan, bara att bända och hoppas att låsmekanismen ger sig så att luckan inte går sönder. sen är det bara att köpa ny mekanism och sätta på luckan...


vet inte om det skulle funka men skära upp handskfacket så du får in en hand och se om det går att få upp inifrån, sen köpa en ny lucka på skroten? borde inte bli så dyrt..


Hmm ja det låter ju som en bra idé. Det kanske är enda utvägen för jag hade tänkt om man kunde få loss den och använda samma lucka men det kanske är kört. En lucka kan ju inte kosta så jävla mycket heller. Tack för tipset.


luckan är garanterat dyrare än låsmekanismen som antagligen är i plast. men ta och kolla med en skrot om dom har delar till 850, och därefter bestäm dig för hur du ska göra..


Jo men om man rycker upp den så riskerar man att skada både låsmekanismen OCH luckan, och hur jävla kul är det? Med tanke på reservdelsutbudet/skrotupplagor för Volvo här i Sverige så råder det ingen tvekan om att du bör skära upp luckan som det sas tidigare i tråden!


Borra bort låsmekanismen, eller kan du borra ett hål i jämte å sticka in en ståltråd/pinne å lirka upp det.


Det är ett jättevanligt fel på 850 att mekanismen går sönder till handsfacket, så du kommer nog åka på att ha sönder handsfacksluckan. Behöver du sen köpa en annan handsfackslucka så vill jag tillägga att det skiljer på med eller utan passagerar airbag! Mvh Christian





Okej tack så mycket för alla svar, känns att jag kan lösa det nu.


Så vi fick göra!! funkar:P





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka