kan man "laga" neonrör

Hej, har precis installerat innerbelysning med 4neonrör. Är rätt nöjd med resultatet förutom att lysröret under sätet höger bak bara lyser med halva röret ungefär. Undrar om nån vet ett sätt att skaka liv i röret eller så, har skarvat sladdarna så jag kan inte lämna in på garanti och jag vet att röret fungerade innan. Lyset höger fram är skarvat med längre kablar så det lär ju inte vara att strömmen inte når fram heller? Bild finns i mitt garage.



Svar på inlägget: kan man "laga" neonrör



Om röret ligger på någonstans och får jord så lyser det inte på vissa ställen. Lyser det alltid dåligt även när du håller i det?


Jo, lyser dåligt när jag håller det också, oavsett åt vilket håll osv. Visserligen har jag förlängt kablarna och sedan tejpat ihop dom till en kabel. Kan det vara möjligt att något där slår ihop eller vad man ska säga? Om man skakar ut den liksom kommer det ut lite längre, lika om man studsar till det men den går alltid tillbaka i samma igen.


Bara att prova att ta bort kablarna och sätta direkt på batteriet så ser du om det funkar som det ska.. I så fall är det bara att dra ny kabel till det röret Annars, köp nytt rör..


Jo det blir väl till att göra så, ut å jobba igen imorn alltså. tack för tipset, vart allt lite häpen även om det lyser okej ändå. Svårt att inte känna sig raggare dock, nå tips om hur man kan meka billigt med en kombi utan raggarstatus? haha


hade neon under min bil tills ja märkte att ett av rören inte lyste fullt ut...testade att mäta störmen och allt men de visade sig att ja hade fått en spricka i röret så de va bara att kaska skiten...sen skaffade ja LEd lju mycket bättre...


Kan ju va lite av gasen i röret som läckt ut därför hela inte lyser. Ett av mina gamla hade spruckit och det lös bara halva på ungefär.


Är röret kopplat till en inverter eller går det direkt på 12v?. Fick samma problem när jag förlängde kabeln till ett lysrör. Det visade sig att invertern inte pallade med att driva då kabeln var förlängd.


Är en inverter, är egentligen lysrör för datormodd. Hur långt hade du förlängt laazy? för det röret i fram är förlängt med längre kablar och lyser finfint. Får leta med mikroskop efter sprickor imorn annars. Om det bara kunde sluta regna


"Visserligen har jag förlängt kablarna och sedan tejpat ihop dom till en kabel" Då är det väl inte så konstigt att det inte fungerar.





Hade också datorlysrör, förlängde kablarna en 40-50cm kanske. Du kan prova att ta bort en "plopp" på sidan av röret och plocka ur innehållet och kolla efter fel.


allså tejpat ihop dom så det inte ligger två kablar lösa och så utan är en fast kabel liksom.


Jo jag får pila isär lite senare när jag hinner. Blev visst mkt med jobb nu.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka