17" på golf 3 olagligt?

Jag har en golf 3:a årsmodell -95 och har tänkt att köpa 17" till den, men när vi ringde till däck verkstaden sa dom att inte 17" går igenom besiktningen alltså olagligt, eftersom jag har sett väldigt många med 17" så undrar stämmer jag det här ?



Svar på inlägget: 17" på golf 3 olagligt?



den går alla gånger igenom besiktningen... jag har 18" på min och den är godkänd för 16", och jag har gått igenom besiktningen.


Jo på andra bilar förstår jag att den går igenom men om det skulle vara något speciellt med just golf 3an ?


kolla in denna länken till bilprovningens hemsida så får du nog svar på dina frågor... din bil ingår i den nationellt godkända kategorin efter som den är äldre än 1998. själv har jag besiktigat min golf II i 3år med 17" utan problem http://www.bilprovningen.se/externt/bpw . nt&m=2


Samma sak här, besiktat min Golf 2 med, med 17" och med andra nyare bilar med som inte har org. fälgar/storlek.. så jag vet inte riktigt vad dom kacklar om.. T.ex. BMW 540 E34 18" BMW 535 E34 18" Golf 2 -88 17" Volvo 850 GLT 18" Volvo 850 T 18" Utan några problem alls. mvh


Sålänge fälgen inte är för bred så funkar det. 5% regeln som gäller, både upp och ner i storlek





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka