Ngn som testat 18" på CRX ??

Ja som sagt.. Hittade ett par 7.5 x 18" fälgar som jag blev kär i. Det är 215/35/18" däck på fälgarna färdigt när man köper.. Men nu är den stora frågan :Går det att få dit dom på en Honda CRX -88 (ej VTEC) utan att det slår i lr något sånt ? Någon som testat med 18" ?? Eller på en Civic lr något? Det borda ju i princip va samma storlek på hjulhus som CRX har. Eller går det att fixa att dom inte tar i IFALL dom sku va för småa ?? PS. Dom finns EJ i 17" de här fälgarna! Jäkligt tacksam för svar!



Svar på inlägget: Ngn som testat 18" på CRX ??



me den profilen e dom ju mer eller mindre lika stora som ett par vanliga 15" me 65 profil..standard däck..


miklen men ett par 18" blir väl en aning bredare.


nej men dom blir ju mycke högre.. Det är det jag undrar om det kommer att ta i nånstans när man svänger och så ?? Kom igen nu


Tror inte alls du får på, kanske om du har 0 dämpning och kanske slipar upp där fram vid framvagnen..., tror xplojt hade på nå 17". Ett till råd: kör på 17", tycker det är nog stort på en sån liten bil, jag själv har samma bil och sitter och pendlar mellan 16" & 17"


Tror att det kommer bli lite clownvarning med 18" på en så liten bil.. Kommer se ut som stora Clown-skor alltså Jag reserverar mig för eventuellt smakfel då jag inte sett det på en crx..


D beror väl på hur breda 18" fälgar man köper.. Hjulet blir inte märkbart mycke högre me rätt profil.. nån cm hit eller dit kanske..


Men eftersom det finns CRX'er med 7.5 x 17" och däck med måtten 215(-225)/45-17 på, så tycker man ju att 7.5 x 18" ska gå dit med däck som har måtten 215/35-18 ?? Eller är det bara jag som tycker det inte är någon större skillnad. Det ända som skiljer isf så är ju höjden på däcken och där är det ju bara fördel för 18" eftersom dom är "35" låga Har sett flera Civic'ar med 18" på här på Garaget också, men det kanske inte är samma måt på hjulhusen som min CRX har ?


kom igen nu era freeks


18" funkar fan inte på en CRX. Du får köra med 2mm gummi typ och det kommer se för stort ut. Men det är ju alltid kul att vara extrem också, så man står ut från mängden. Skaffa fan inte kromfälgar bara, kör nå matt färg, så det är liiite racing iaf! Jag tror Xplojt inte kunde svänga fullt med sina 17", men den är ju sänkt också så jag vetefan alltså. Får sparka liv i honom, hold on.





Ja som sagt, 17" räcker, då slår den inte i, kommer inte ihåg exakt däck dimension på mina däck just nu, kanske står i info om bilen här på garaget. Men för guds skull sätt inte på 18", kommer se ut som en leksaks bil direkt, och då kan du räkna med att däcken kommer gå i skärmar å allt. jag har sett crx med 18", det är komiskt bara . Skrapar själv i nu ibland, just när man svänger i lite för hög hastighet, annars gåre super. xp


okej jo jag gillar det där med att vara värst xD nej, det är inte krom fälgar utan det är grön/vinröda fälgar som skiftar färg i solen Har inte sett någon bil hittills med dom. int ens på garaget! så lite speciellt är det väl okej, ja, jag har inte tänkt sänka min. int med 18" iaf xD Det är väl bara att vara hård och köpa hem dom då å slänga på å ser vart pengarna går ? ;/


Ja värst kan man alltid vara men de e inge kul att ha fulast bil ju ;D och om du köper 18" och inte ens sänkt bilen så kan du gärna sätta dit ett "Cross country" klistermärke på bakrutan för då kommer den inte se klok ut! xp


om du nu e kär i fälgarna så byt bil?..


hahah! den där med cross-coutry va bra! okej, så du/ni tycker inte om 18" ;( fan att dom där fälgarna inte finns i 17" ! dom e ju unika å häftiga så d e svårt å säga nej.. Men det ligger nog nåt i det där ni säger att det kommer se sjukt ut på en sån liten bil. Men tkr inte d skiljer så mycket mellan 17 & 18 va man sett bilder här på garaget ? Ja menar, d finns ju många civicar med 18" och dom ser ju schyssta ut Men antar att det är smaksak som allt annat ;D men jag ska ta och fundera på saken.. Men ni måst ju hålla med om att fälgarna e fräcka !? http://www.infosite.se/allaPaket/sPaket/index.htm -> Japanare mfl. -> sen dom fälgarna som är gröna och vinröda så skiftar dom färg!


ne det vore bra att dumpa tankarna om 18". Ang fälgar, så va dom coola faktiskt, men skulle nog endå inte passa nå snyggare på crx. http://www.hondaklubben.com/medlemsbila . 5%20mm.JPG där har du en crx med 17", bara det ser gaanska stort ut.. xp


hmpf :S har svårt å släppa dom nu me tanke på att dom inte finns i 17".. Men alltså går det inte att fixa så att dom kommer längre ut på något sätt ? Har sett att folk pratar om nå spacers och sånt ? Finns det inget sätt att få dom längre ut så dom inte tar i ??


Om det är fritt med åsikterna i tråden så säger jag mitt genom att säga att de fälgarna är ganska gräsliga... Hade defintivit inte passat på någon av CRX original lacker... Det är min åsikt, visst fälgarna kanske passar på någon bil rent utseendemässigt, men inte på en CRX... Sen blir det nog för stort! Om du har en svart CRX så skulle jag nog säga att du monterar vita O-Z "rallyfälgar" ... 17"


okej, vi har delade åsikter om det Men nu till frågan igen.. Är det ända jag behöver svar på till går det inte att fixa så att fälgarna kommer längre ut på något sätt ? Har sett att folk pratar om nå spacers och sånt ? Finns det inget sätt att få dom längre ut så dom inte tar i ??


Hehe, det sista du ska göra är att sätta hjulen längre ut, då kommer dom slå i mer,tänk på att det är djupare innanför skärmarnas ytterkant, om du sätter dit spacers så att däcken ligger precis under ytterkanten på framskärmen så kan du räkna med att buckla/vika den i kurvor och gupp. xp





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka