Bakblinkers enligt lag?

Köpte ett par baklysen "Lexus look". Där är det helt klart i glaset, så blinkersen är vita, inte orange. Är det lagligt? Annars är det väl bara att köpa orange glödlampor.



Svar på inlägget: Bakblinkers enligt lag?



Är dom "E" märkta så är det inga probs! Edit: Måste såklart blinka orange med


Dom MÅSTE blinka orange


det MÅSTE blinka orange oavsett vad ! ett tips : om du vill slippa fula orange blinkers lampor finns det chromade som blinkar orange


Som föregående säger,men är tillåtet med röd blinkers bakåt på bilar före 76,gäller ju inte dig då du hade lite nyare bil men kanse nån annan som har andvändning av informationen.


det visste jag inte, man lär sig visst ngt nytt varje dag kan vara bra att veta...


Jodå... Min PV blinkar rött bakåt och vitt framåt


sedan så måste du ha reflexer bakåt också! Händer att sura besiktningsgubbar ger nedslag på det om man har bytt ut baklysena! Dessutom finns det bestämmelser över exakt hur reflexerna ska vara.. (vv.se har mer info)


Kolla sidan 155 och framåt för reflex-regler. http://www20.vv.se/vvfs/pdf/2003nr022%20.pdf


det spelar ingen roll om glaset är vitt eller genomskinligt så länge det blinkar orange. mina är med vita kolla på bmw'n men jag har aldrig haft problem med dem.





Har köpt oranga lampor nu så nu kanj ag inte åka fast.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka