Hjälp med fönsterveven - Mazda 323

Tjabba! Måste få bort dörrsidan på min Mazda 323 -93, har tagit bort 3 skruvar men inte fönsterveven, jag vet inte riktigt hur den sitter, så det vore snällt om någon kunde hjälpa mig, jag tror dom flesta 323: or är ungefär lika danna i inredningen. Nån som tagit bort fönsterveven på en 323:a? Tack på förhand!!



Svar på inlägget: Hjälp med fönsterveven - Mazda 323



Jag har tagit bort den på min Escort, och principen brukar vara att det antingen sitter en skruv under någon platta på fönsterveven eller att den sitter med en sprint vid fästet... Om det är med en skruv så är det ju självklart hur man skall gå till väga. Men sitter det med en sprint så tar du en trasa, viker den dubbelt och lirkar mellan veven och en eventuell platta bakom så kommer du åt sprinten, klick så åker sprinten ut och du kan bara dra ut veven! Finns säkert oändligt med alternativ, men dessa två kunde jag kommer på just nu!


Sprint brukar även funka att låna "morssans virknål" för att kroka tag i sprinten.. (eller ögla / låsring skulle jag beskriva det som *dock inget illa menat mot ovanstående)..


Non taken!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka