Volvo på drift!

Ja nu så tog jag fram en lite äldre främre kjol (modifierad) till min volvo, men fann sprickor på den som var flera centimetrar långa. Vad kan jag göra för att åtgärda problemet? dvs. Har ni några tips om vilka glasfiberprodukter man ska använda, vad för typ av slippapper för slipningen och vilka steg man måste gå efter för att laga sprickor och små hål på karossen och kjolarna? Uppskattar alla tips och förslag. 745:an som ska fräschas upp Dessa bilar har i vissa fall en svart skyddslist som går längre ner på sidodörrarna, när jag tog bort dessa så vatt det fula små hål efter fästena till listen, vad ska jag helst använda för att släta ut ytan? Bilen ska in på lackering i vilket fall som helst.. Hoppas jag får lite råd om det här



Svar på inlägget: Volvo på drift!



heldst ska man svetsa igen hålen men en enklare lösning är att slå inn hålen så de buktar in sen spackla, spacklar man utan att slå inn hålen så fäster inte spacklet bra


Helst ska du nog svetsa, för spacklet kommer antagligen sjunka in annars. Händer lätt om det är för tjocka lager. Om du ska lägga ut pengar på lack m.m så är det ganska tråkigt om det uppstår! Så lägg lite tid på svetsen.


Tack för svaren Ja, det här med dom små fula hålen, tror nog svetsning som ni har påpekat är klokast att göra och det blir nog finare också. Spackel, har ni inget spackel ni rekommenderar från järn/färghandeln? Vore tacksam om ni även kunde nämna några stora glasfibervätskor och glasfiberväv? ("trådig")





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka