Information om "lilla" nummerplåten

Vet att frågan kommer upp här ofta, och jag ringde idag och tog reda på hur det ligger till. Jag har pratat med Vägverket, Svensk Bilprovning och Polisen, alla gav exakt samma information, så det känns tryggt och bra Om du importerar eller köper en bil som inte har en "utskuren" plats original för en stor svensk skylt, så kan du direkt få en liten skylt både bak och fram, detta vid regbesiktning, eller om du gör som nedan. Om du bygger om/stylar din bil så att fram/bakspoiler inte har en naturlig plats att sätta en stor skylt på, så kan du ansöka om dispens för liten skylt. Detta görs genom att kontakta vägverket brevledes, där du skriver varför du anser att du ska ha en liten skylt, en bild på bilens aktuella utseende (datorutskrift från digitalt foto duger fint), och kontaktinformation. När du har sökt dispens så får du framföra bilen utan regskylt fram (dock inte bak), men främre regskylten måste medföras i bilen, och det rekommenderas att den t.ex. läggs i framrutan. Fram tills dess att du fått godkänt eller avslaget din dispens så gäller detta.



Svar på inlägget: Information om "lilla" nummerplåten



Jag fick två feta skyltar av besiktningen, trots att jag sa åt den jäveln att jag iaf behöver en liten bak. Jag ringde och snackade med VV, angav mitt regnr, dom såg att jag hade en Magnum 05 och att min kärra SKA ha en liten skylt bak. När jag frågade om jag kunde få två för att ha en liten fram sa hon att jag får ta bild på bilen och visa att jag inte kan ha stor fram. Grejjen är att dom inte bryr sig om man beställer en till "bakre" skylt några dagar senare. Jag gjorde det och har nu en liten skylt fram samt bak. Måste tillägga att jag körde helt utan skylt fram tills dess att jag hade fixat min lilla skylt. Dagen innan jag fick min lilla skylt blev jag stoppad av snuten precis utanför mig. Jag tog hastigt upp min stora skylt som jag hade under sätet och la den framför mig under vindrutan, innan jag stannade. Dom gnällde lite på det och sa att skylten måste vara VÄL synlig, och att det inte spelar någon roll var man sätter den så länge den är synlig framifrån. Så det går utmärkt att ha skylten i fönstret, trots att man inte har gjort någon ansökan om liten skylt eller nått. Snutarna KUNDE ha gett mig böter, men dom var skitbussiga. Stog säkert i en halvtimme och snackade med dom, fick visa hela bilen, öppna motorhuven och allt, båda gillade jänkare så det blev MYCKET snack.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka